Međimurje Press
EU

Sunčana Glavak čestitala Dan državnosti: Budućnost Hrvatske oduvijek je bila u okrilju Europske unije

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak uputila je čestitku hrvatskim građanima povodom obilježavanja Dana državnosti. Na današnji dan prije 33 godine, 30. svibnja 1990., konstituiran je prvi demokratski izabrani višestranački Hrvatski sabor.

“Konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Hrvatskog sabora bio je prvi korak na povratku hrvatskoga naroda i njegove države europskoj civilizacijskoj, političkoj, kulturnoj i gospodarskoj tradiciji.

Budućnost Hrvatske oduvijek je bila u okrilju Europske unije, što smo ove godine potvrdili i pristupanjem Schengenu i europodručju.

Preduvjete za ostvarivanje uspjeha na putu prema najužem krugu europskih integracija stvorili su hrvatski branitelji koji su, u prijelomnim trenutcima naše povijesti pod vodstvom dr. Franje Tuđmana, pokazali zajedništvo, hrabrost i nepokolebljivost u odluci da naša Domovina bude slobodna i neovisna. Na tome smo im vječno zahvalni, a posebno onima koji su za mir i slobodu položili svoje živote.

Našoj Domovini i narodu iskazujem najveće poštovanje. Ponosna sam što današnji dan obilježavamo i u srcu Europske unije – u središtu europske demokracije – čija je Hrvatska punopravna, uvažena i utjecajna članica. Sretan vam Dan državnosti!”

Podsjetimo, na prijedlog Vlade Republike Hrvatske i HDZ-a na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem, a odlukom Hrvatskog sabora iz listopada 2019. godine, Dan državnosti u Republici Hrvatskoj ponovno se obilježava 30. svibnja.

Cabinet of MEP Sunčana Glavak

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja