Međimurje Press
Nekategorizirano

[MURSKO SREDIŠĆE] Ideja za otvaranje fizijatrijske ordinacije!

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća na aktualnom satu bilo je pitanje oko mogućeg otvaranja pedijatrijske i ginekološke ambulante u Murskom Središću. Inicijativa za to postoji već desetak godina te je čak prije sedam-osam godina postojao ozbiljan pokušaj otvaranja ginekološke ambulante, a za što je trebalo skupiti određeni broj upisanih pacijentica.

U to vrijeme postojao je liječnik ginekolog koji bi mogao preuzeti ambulantu međutim i uz jednu širu akciju broj upisanih pacijentica bio je daleko ispod potrebnog minimuma za otvaranje ginekološke ambulante koji govori da bi trebalo biti upisano minimalno 4500 pacijentica. Što pak se tiče pedijatrijske ambulante; liječnika pedijatra koji bi preuzeo tim nije bilo ni tada, a nema ga ni danas, a uz to danas nema ni slobodnog ginekologa.

Gradonačelnik Dražen Srpak danas je imao sastanak s ravnateljicom Doma zdravlja Čakovec Vlatkom Pleh te njenim suradnicima zamjenikom Franjom Horvatom i glavnom sestrom Doma zdravlja Irenom Mađarić Tuksar  te je ta tematika ponovno analizirana, a zaključak je da je to trenutačno nemoguće realizirati i zbog manjka liječnika, a svakako je vrlo upitno ili gotovo nemoguće skupiti dovoljan broj potrebitih upisanih pacijenata za otvaranje tih dviju ambulanti.

Međutim, obzirom što Grad Mursko Središće ima jedan slobodan prostor kraj Hitne rodila se ideja da se pokuša otvoriti fizijatrijska ambulanta što bi pak bila jako velika pomoć i korist za starije osobe te one s povredama lokomotornog sustava koje se teže kreću i zbog toga su slabo mobilne. Prostor je pregledan te bi po riječima ravnateljice odgovarao namjeni , a slijedeći korak bio bi upućivanje pisma namjere prema Ministarstvu zdravstva s iskazanom potrebnom za financiranjem jednog fizijatrijskog tima, a u što će se svakako uključiti i gradonačelnik s pozicije saborskog zastupnika. Gradonačelnik je zahvalio ravnateljici na razumijevanju potreba stanovništva grada Mursko Središće i okolnih i općina s željom da se što prije i ostvare.

(GMS)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja