Međimurje Press
Nekategorizirano

Održana 47. sjednici stručnog kolegija gradonačelnika Murskog Središća

Na sjednici održanoj 16. svibnja doneseni su slijedeći zaključci..

1.Obavještava se javnost da se idući tjedan postavlja nadstrešnica za putnike na novom autobusnom stajalištu u Selskoj ulici u Murskom Središću, a koja se naručila prije 45 dana te je bilo potrebno čekati isporuku.

2.Zadužuje se Upravni odjel za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove da kontaktira autobusne prijevoznike i zatraži da se putnici iskrcavanju i ukrcavaju isključivo na novom autobusnom stajalištu u Selskoj ulici. Za isti problem također će se upoznati i Policijska postaja Mursko Središće.

3.Zadužuje se komunalni redar za uređivanje poljskih puteva na području grada Mursko Središće.

4.Temeljem provedenog postupka jednostavne nabave za izgradnju ograde na kompleksu nogometnog igrališta NK Rudar Mursko Središće, od tražene četiri (4) ponude, u roku su pristigle četiri (4) ponude te se prihvaća najpovoljnija ponuda tvrtke Artika tim d.o.o. iz Nedelišća u iznosu od 3.380,00 eura s uključenim PDV-om.

5.Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Čakovec – temeljem podnesene zamolbe odobrava se isplata novčanih sredstava u iznosu od 300,00 eura za podmirenje troškova prijevoza nastalih zbog organizacije usluge za članove s područja grada Mursko Središće.

6.E.J. –  temeljem podnesene zamolbe za sufinanciranje troškova maturalnog putovanja za dijete odobrava se financiranje navedenog i to prema Odluci o mjerilima i kriterijima za sufinanciranje maturalnih putovanja učenika osnovne škole s prebivalištem na području grada Mursko Središće

7.Zadužuje se Upravni odjel za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove za prikljupljanje triju (3) ponuda za postavljanje osvjetljenja u centru naselja Peklenica odnosno kod „Trojke“.

8.Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i Grad Mursko Središće potpisali su Sporazum o sufinanciranju „Centra PRINOS“ u iznosu od 2.355,50 eura, a koje će Grad Mursko Središće isplaćivati u tromjesečnim ratama. Centar PRINOS pružati će usluge zbrinjavanja beskućnika i drugih osoba u potrebi putem organiziranog savjetovanja, aktivnosti u svrhu socijalnog uključivanja i slično.

9.Odjel abdominalne kirurgije Županijske bolnice Čakovec – temeljem podnesene zamolbe odobrava se pokroviteljstvo nad sipozijom o zbrinjavanju traume abdomena u iznosu od 300,00 eura.

10.Škola nogometa Rudar Mursko Središće – temeljem podnesene zamolbe odobrava se pokroviteljstvo za odlazak na međunarodni turnir „Crikvenica Cup“ u vidu financiranja troškova autobusa za odlazak na navedeni događaj.

11.Udruga slijepih Međimurske županije – temeljem podnesene zamolbe odobrava se isplata novčanih sredstava u iznosu od 300,00 eura za odlazak na Međunarodno druženje slijepih i slabovidnih osoba u Okroglo  u Sloveniji.

12.Međimurska gruda, Udruga za očuvanje kulturne baštine – temeljem podnesene zamolbe odobrava se isplata novčanih sredstava u iznosu od 100,00 eura za pokroviteljstvo 8. Festivala međimurskih slastica „Bakini kolači“.

13.SRD „Verk“ Križovec – temeljem podnesene zamolbe za isplatu kapitalne donacije odobrava se isplata iste u iznosu od 1.327,23 eura sukladno potpisanom Ugovoru o financiranju programa i projekata.

14.Media-mix Radio 105 – temeljem podnesene zamolbe prihvaća se pokroviteljstvo nad obilježavanjem 30-e obljetnice djelovanja Radija 105 na način da će Grad Mursko Središće pokriti trošak sportske dvorane dok organizator snosi sve troškove čišćenja iste.

15.S.B.– temeljem podnesene zamolbe za financiranje terapije u tvrtki Angerona d.o.o. za dijete koje je u Spektru autizma odobrava se sufinanciranje istog i to u iznosu od 70,00 eura mjesečno odnosno 50% od ukupnog iznosa do kraja 2023. godine.

16.Podružnica umirovljenika Mursko Središće – temeljem podnesene zamolbe odobrava se kupnja 100 komada Freestyle Optimum trakica za mjerenje razine šećera u krvi.

17.Cedrus Forest d.o.o., Čakovec – prihvaća se ponuda za uslugu stručne službe za provođenje Programa zaštite divljači Grada Mursko Središće za razdoblje od 01.04.2023. do 31.03.2024. godine u iznosu od 1.658,75 eura.

18.Košarkaški klub “Rudar” Mursko Središće – temeljem podnesene zamolbe povodom obilježavanja 50 godina kluba i održavanja Susreta generacija košarkaša Grad Mursko Središće daje na korištenje osam kompleta klupa i stolova, četiri komada suncobrana, razglas i mikrofon i kotao za kuhanje. Također, odobrava se pokroviteljstvo nad navedenim događajem u iznosu od 200,00 eura.

19.Nakon provedenog postupka javne nabave male vrijednosti u otvorenom postupku za izgradnju pješačko biciklističke staze u Poljskoj ulici u Murskom Središću pristigle su dvije ponude te se prihvaća ekonomski najpovoljnija ponuda tvrtke Kabel-mont d.o.o. Domašinec u iznosu od 82.017,00 eura + PDV. Nakon proteka roka mirovanja i rebalansa Proračuna s navedenom tvrtkom sklopit će se ugovor o izvođenju radova.

20.Zadužuje se Odsjek za opće društvene djelatnosti za nabavu 20 komada pivskih kompleta za potrebe manifestacija grada.

(GMS)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja