Međimurje Press
Nekategorizirano

ODRŽANI SASTANCI ZA PRIJAVU PROJEKATA REKONSTRUKCIJA GRADSKE TRŽNICE I ENERGETSKU OBNOVU NOVE SPORTSKE DVORANE

Temeljem najavljenog poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom „INTERREG Program Slovenija – Hrvatska za razdoblje 2021.-2027.“ te zbog prijave na navedi, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak sazvao je sastanak sa stručnim službama, konzultantima te potencijalnim partnerima na projektu.

Sastanak se održao danas, a istom su prisustvovali gradonačelnik Dražen Srpak sa suradnicima, ispred konzultantske tvrtke BDC d.o.o. Zagreb – Dražen Breglec, Zrinka Breglec i Nevena Blažević te župan Občine Lendava Janez Magyar sa suradnicima. Obzirom što je u najavi navedenog poziva istaknuto da se projekti provode u suradnji s partnerima s obje strane granice Grad Mursko Središće će prijaviti rekonstrukciju gradske tržnice u vrijednosti od 400 tisuća eura, a gdje će partner biti Občina Lendava koja će prijaviti izgradnju rasvjete kod Vinariuma Lendava te će se u navedeni projekt također moguće priključiti Grad Ozalj s kojim smo pobratimljeni, a koji je isto tako u pograničnom području sa Slovenijom te Občina Metlika iz Slovenije također kao partner na projektu.  Projektom bi se razvio zeleni i održivi turizam kroz ponudu lokalnih OPG-ova s hrvatske i slovenske strane te bi se svi proizvodi prodavali međusobno odnosno hrvatski proizvodi bi se prodavali u Sloveniji i slovenski proizvodi u Hrvatskoj.

Također, održani je sastanak vezan uz prijavu projekta energetske obnove zgrade nove sportske dvorane na javni poziv „Energetska obnova zgrada javnog sektor“ iz Programa Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026. Sastanku su uz gradonačelnika i konzultante prisustvovali i projektanti. Tako je dogovoreno da se pristupi potrebnim korekcijama u projektiranju i ishođenju svih potrebnih dozvola kako bi projekt bio što bolje rangiran na bodovnoj listi za prijavu projekta. Projekt energetske obnove nove sportske dvorane vrijedan je 920.000 eura gdje je sufinanciranje 80%.

(tekst: GMS)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja