Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za dane proteklog vikenda od 16. do 18. kolovoza 2024. godine

U Palinovcu puštali glasnu glazbu te potom sprečavali policijske službenike u postupanju

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_7749.JPG

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 35-godišnjak i 34-godišnjakinja počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te će se protiv njih podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Prošlog petka, 16. kolovoza 45 minuta nakon ponoći u Palinovcu, preloški i interventni policajci postupali su temeljem zaprimljene telefonske dojave o narušavanju javnog reda i mira puštanjem glasne glazbe.

Dolaskom na mjesto događaja u dvorištu obiteljske kuće zatekli su više osoba pod vidnim pod utjecajem alkohola, od kojih je 35-godišnjak putem prijenosnog zvučnika puštao glasnu glazbu. Tijekom postupanja vezano za počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 35-godišnjak i 34-godišnjakinja najprije su vikali i galamili na policijske službenike prilikom privremenog oduzimanja zvučnika, a potom su ih odgurivali rukama s namjerom sprječavanja daljnjeg postupanja.

Uz uporabu sredstava prisile policijski službenici uhitili su 35-godišnjaka i 34-godišnjakinju te ih priveli u Policijsku postaju Prelog na kriminalističko istraživanje. Tijekom privođenja 35-godišnjak je raznim pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 35-godišnjak i 34-godišnjakinja počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te će se protiv njih podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, zbog počinjenja prekršaja iz čl. 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 35-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Tijekom akcije “Alkohol” utvrđeno 18 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_8535.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 1,47 g/kg utvrđena je u nedjelju, 18. kolovoza u 1:20 sati u Čakovcu, kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju, 17./18. kolovoza od 23 do 5 sati proveli su pojačane aktivnosti usmjerene suzbijanju prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 18 prekršaja iz Zakona o  sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– pet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:
– od 0,5 do 1 g/kg – jedan prekršaj,
– od 1 do 1,5 g/kg – četiri prekršaja,
– sedam prekršaja nepropisne brzine kretanja,
– prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje,
– prekršaj tehničke neispravnosti vozila te
– četiri ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,47 g/kg utvrđena je u nedjelju, 18. kolovoza u 1:20 sati u Čakovcu, kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka.

U Pribislavcu preventivci čakovečke policije sudjelovali u protupožarnim aktivnostima

  • Slika /2024/Pribislavec 16082024 prevencija požara/1.jpg
  • Mještani su educirani  o čimbenicima koji pogoduju nastanku i širenju požara na otvorenom prostoru, s obzirom na godišnje doba, usvajanje samozaštitnog ponašanja kod spaljivanja korova i drugih tvari na otvorenom prostoru, poduzimanje odgovarajućih preventivnih mjeri kod loženja vatre na otvorenom prostoru

    Prošlog petka, 16. kolovoza u Pribislavcu, policijski službenici Policijske postaje Čakovec u suradnji s djelatnicima Službe Civilne zaštite Čakovec, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Pribislavec i predstavnicima Općine Pribislavec proveli su preventivne aktivnosti usmjerene suzbijanju požara na otvorenim prostorima.

    Aktivnosti su provedene u cilju sprječavanja požara na otvorenom prostoru na području općine Pribislavec vezano uz provedbu programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2024. godini.

    Mještani su educirani  o čimbenicima koji pogoduju nastanku i širenju požara na otvorenom prostoru, s obzirom na godišnje doba (ljeto), usvajanje samozaštitnog ponašanja kod spaljivanja korova i drugih tvari na otvorenom prostoru, poduzimanje odgovarajućih preventivnih mjeri kod loženja vatre na otvorenom prostoru.

    Građani su informirani i o aktualnim preventivnim projektima “Zajedno do veće sigurnosti” te o nacionalnom preventivnom projektu “Web heroj” (sigurnost na internetu). U provođenju preventivnih aktivnosti, policijski službenici koristili su letke Policijske uprave međimurske “Zajedno do veće sigurnosti” i edukativne letke DVD-a Pribislavec i Civilne zaštite te razne promotivne materijale.

Miran vikend na međimurskim prometnicama

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policijski automobil.jpg

Evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđen jedan sudionik

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđen jedan sudionik.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– greške pješaka, jedna prometna nesreća,

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda nije utvrđena.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/provale.jpg

Evidentirane su četiri teške krađe te jedna krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri teške krađe te jedna krađa. Izdvajamo provale u ugostiteljske objekte kod bivšeg graničnog prijelaza Goričan te u Hlapičini.

U noći s četvrtak na petak, 15./16. kolovoza na prostoru odmarališta za putnike kod bivšeg graničnog prijelaza Goričan, nepoznati počinitelj provalio je u dva ugostiteljska objekta iz kojih je ukrao novac. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Ujedno, u noći sa subote na nedjelju, 17./18. kolovoza u Hlapičini, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt, odakle je ukrao novac. Materijalna šteta procijenjena je na 100-tinjak eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenih djela teških krađa, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja