Međimurje Press
Sport+

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA B, 5.KOLO KARLOVAC – ČAKOVEC 31:35

U dva susreta Paket24 Premijer lige – Lige B, Čakovec je pobijedio Karlovac u gostima 31:35, a Varaždin 1930 doma je slavio protiv MoslavineČakovčanima je to četvrta pobjeda ove sezone, Varaždinci su pak prekinuli niz od tri poraza za redom.

Kao što se moglo i očekivati izuzetno borben i zanimljiv susret odigrali su Karlovac i Čakovec. Domaćin je imao dva početna vodstva. Nakon toga su gosti uspjeli odgovoriti s 4 pogotka za redom, preuzeti vodstvo i više ga nisu ispustili do kraja. U prvom dijelu prednost gostiju bila je pogodak ili dva. Tako u posljednjim trenucima došli su do plus tri i  puno zadovoljniji otišli na predah (13.16).

Neizvjesnost oko konačnog ishoda potrajala je još desetak minuta u drugom dijelu. Posljednji ozbiljniji priključak Karlovčani su imali kod rezultata 19:21, ali sjajnom dionicom Ante Bakovića s tri pogotka u nizu Čakovčani sredinom poluvremena bježe na šest razlike i praktički bez većeg stresa privode susret kraju. U završnih 15 minuta igralo se pogodak za pogodak, pa je na kraju ostalo plus četiri razlike za goste (31:35). Ivan Rukavina bio je najbolji u domaćim redovima s 9 pogodaka. Kod gostiju 11 obrana Vite Horvata i savršen dan Ante Bakovića koji je zabio 11 pogodaka. Karlovcu je to 4. poraz u 5 nastupa, Čakovec je pak stigao do 4 pobjede i najugodnije je iznenađenje lige.

Varaždin 1930 pobijedio je Moslavinu i tako prekinuo niz od tri poraza za redom. Osim u početnim minutama, sve drugo u tom susretu bilo je u znaku domaćina. Prvu osjetniju prednost Varaždinci su imali u 10. minuti kada su vodili 7:3. Sredinom poluvremena bili su na plus šest (13:7) i činilo se da sigurno grabe ka mirnoj završnici poluvremena. Zatim su gosti odmah uspjeli povezati tri pogotka za redom i vratiti se u igru. Šest minuta prije predaha još su uvijek bili na minus tri (16:13) i kada se očekivao njihov završni udar sasvim su pali i Varaždin je na predah odnio sedam pogodaka razlike (23:16).

Moslavina je dobro ušla u nastavak i dala naslutiti da nije još sve gotovo. Serijom 1:4 uskoro je bila na minus četiri (24:20). To je ipak bio „labuđi pjev“ jer domaćin je ostao čvrst i miran. Tako je u posljednjih deset minuta ušao s plus osam. Završilo je s pogotkom manje (37:29), ali nema sumnje da to nije previše rastužilo Varaždince. Sjajni Ivan Sršen zabio je 10 pogodaka iz 11 pokušaja. Kod gostiju je bio najbolji Marko Šehić sa 7 pogodaka iz isto toliko udaraca.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja