Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

Nema još jedne osobe kao što si ti, ne postoje dva jednaka TI!

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Čekaš promjenu? Želiš promjenu? Jesi li samo promatrač ili si jedan od onih koji ulažu dio sebe i čine promjenu? Ako je doista želiš, kreni od sebe.

Kreni malim, jednostavnim koracima, sigurno i polako, i vjeruj da će ono što si čekao i tiho priželjkivao ugledati svjetlo dana. Jesi li znao da samo pet minuta tjelovježbe jača i stvara nove neuronske veze u postojećoj neuronskoj mreži? Jesi li znao da svaka nova navika koju uvodiš djeluje pozitivno na tvoj um i tijelo? Jesi li znao da promjena smjera tvojih misli utječe na svaku stanicu u tvom tijelu? Iz toga proizlazi da sve promjene koje želiš vidjeti izvan sebe, prvo trebaju nastati u tebi i od tebe, da bi se kasnije manifestirale u nekom fizičkom obliku izvan tebe. Pozivam te, stvori pet minuta za sebe u danu i omogući svom duhu prostor da stvori nešto novo i bolje i da otpusti ono staro i sve ono što više ne služi višoj svrsi. Pokloni si mrvicu slobode, prostora i mira i dovedi svoj život na mjesto one promjene koju želiš gledati. Budi promjena koju tražiš, promjena koja će učiniti razliku u svijetu kojim se krećeš.

Nemoj čekati da promjena padne s neba. Uloži trud i osjeti strast i želju koja gura naprijed i čini da snovi postaju stvarnost, jer ti si onaj čarobni štapić koji ima moć nemoguće pretvoriti u moguće. Snagom namjere prevladaj sva stečena i uvjetovana ograničenja. Nemoj svoja dostignuća uništavati strahovima da nisi dovoljno vrijedan ili da ne zaslužuješ bolje. Naprotiv, vjeruj u sebe i iskaži samome sebi poštovanje i zahvalnost što u ovom svijetu činiš jedinstvenu razliku. Nema još jedne osobe kao što si ti, ne postoje dva jednaka TI. Ne postoje dvije iste jedinke. Postoje slične, ali ni u kom slučaju nema još jedne identične Tebi. Na svom tijelu imamo paran broj udova, no ni oni nisu jednaki. Slični jesu, ali ne i jednaki. Bez obzira što nisu isti, i bez obzira što možda jedan od tih udova ima neku manu ili nesavršenost, svaki od njih igra važnu, nezamjenjivu ulogu, baš kao i Ti. Zato si odaj počast i budi ponosan na sebe. Upravo tu gdje jesi, bez obzira gdje to bilo, i bez obzira na to kakav bio život, bolan ili ugodan, težak ili lagan, sve je to posljedica tvojih izbora, tvojih navika, tvojih nesvjesnih vjerovanja i uvjetovanih ograničenja. U svakom trenutku imaš golemu jedinstvenu moć da poput čarobnjaka promijeniš svoj život iz korijena. Kojom brzinom i u kojoj će mjeri dolaziti te promjene, ovisi samo o tome koliko ih snažno želiš i iz koliko ljubavi i strasti činiš korake prema njima.

Ništa nije nemoguće, samo trebaš krenuti, učiniti prvi korak, vjerovati u sebe i ne odustajati, bez obzira koliko bilo teško ili izgledalo besmisleno. Nemoj odustajati, možda te do cilja dijeli samo još jedan jedini korak. Sjeti se da obično postaje teže što smo bliže cilju, a u trenutku kad je najteže, obično smo tik do cilja. Svako odustajanje podrazumijeva odustajanje od sebe samog. Izdrži i približi sebe – sebi. Vjeruj, možeš ti to!

_________________

Kristina Gita Kavran, dipl. životni i socijalni savjetnik s težištem na sistemsko dinamičkom pristupu i zdravstvenoj pedagogiji u savjetovanju; pedagoško-zvučni terapeut u radu s djecom; Wingwave coach… više informacija: https://kagita-akademija.hr/

Programi sadrže: individualni pristup, detaljnu analizu, stručni terapijski pristup u kojem je sjedinjeno cjelokupno desetogodišnje iskustvo u radu s ljudima i programe posebno dizajnirane prema zadanim ciljevima svakog pojedinca.

Termin možete dobiti na: +385 99 517 5662.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja