Međimurje Press
Urednik

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Njemačkoj uskoro u Čakovcu?

Međimurska županija prodaje nekretnine koje se nalaze u istočnoj industrijskoj zoni grada Čakovca i zapadnom dijelu Općine Pribislavec. Radi se o “Poslovnom parku Međimurje”, gdje bi se trebali  izgraditi gospodarski objekti i obavljati poduzetnička djelatnost.

Zemljište na području k.o. Čakovec veličine je 29.440 m2 za tri katastarske čestice, a na području k.o. Pribislavec 88,881 m2 za devet katastarskih čestica. Javni natječaj traje do 10. ožujka 2023. godine.

Kako saznajemo, među kandidatima za gradnju, čija se ponuda tek očekuje, nalazi se jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Njemačkoj  ALDI iz Münchena. U planu je izgradnja velikog centra sa popratnim sadržajima uz centralnu hladnjaču za ovaj dio Europe. Koliko će to oduševiti Međimurce veliko je pitanje, iako bi posao mogli naći mnogi, kao i domaći OPG-ovi.

Zasigurno župan i suradnici razmišljaju kao i većina o proizvodnim djelatnostima koje stvaraju nove i dodatne vrijednosti, no teško će biti odoljeti izazovu njemačkog ponuditelja. Bilo bi sjajno da se jave i investitori koji su involvirani u industrijske grane pa bi i simetrijski sve bilo posloženo, a tada  bi i vuk i ovce bili zadovoljeni.

Najvažnije je da se krenulo u Javni natječaj čime se otvaraju mogućnosti za daljnji razvoj velikog Poslovnog parka Međimurje i nova radna mjesta, iako već i sada Međimurje bilježi rekordnu nezaposlenost. Dobrobit je  to za gospodarstvo Međimurja u cjelini, ali i samog Čakovca i Pribislavca.

S obzirom na poticajno poduzetničko okruženje koje je stvoreno oko Poslovnog parka, projekt je to ima za cilj razvoj nove poduzetničke infrastrukture kako bi se poduzetnicima omogućilo da na lakši i efikasniji način obavljaju svoje poslovanje i otvore nova radna mjesta, ali i što veći doprinos jačanju poduzetništva u ovom području Međimurja.

UREDNIK

 

 

 

Vezani članci

1 komentar

Foringaš 20. studenoga 2022 at 18:57

I opet se prodaju gradilišta, i ako netko uspije napraviti nešto uz birokraciju onda to izgleda jako “pohvalno”. Ali svejedno naši mladi odlaze na zapad jer badava nama što smo dio Europe, Schengena i €ura jer plače su nam najmanje na kontigenti Europa.!

Odgovor

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja