Međimurje Press
Najave

Psihošpancir 2024

Ovogodišnjim Psihošpancirom Društvo psihologa Varaždin uključuje se u obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja 10.listopada i Svjetskog dana palijativne skrbi 12. listopada. Simpozij palijativne skrbi  kao i Okrugli stol koji će se održati u petak 11.10. na Sveučilištu Sjever posvećeni su temama kojima se ukazuje na važnost kvalitete života, dostojanstva i zdravstvene skrbi palijativnih pacijenata. U skladu s glavnom temom Svjetske zdravstvene organizacije u subotu  12.10. će se na Sveučilištu Sjever u Varaždinu održati Simpozij za poduzetnike čime se naglašava važnost zdravog radnog okruženja u očuvanju mentalnog zdravlja.

Suorganizatori ovogodišnjeg, devetog po redu Psihošpancira su Odjel Sestrinstva Sveučilišta Sjever SC Varaždin i Hrvatska psihološka komora, a od 11. do 13. listopada u Varaždinu i Čakovcu  brojni će stručnjaci održati više od 90 predavanja, radionica i drugih sadržaja.Otvorenje Psihošpancira je u 13:30 sati, a  plenarno predavanje o povezanosti stila života i zdravlja mozga održat će akademkinja Vida Demarin, predsjednica Međunarodnog instituta za zdravlje mozga, a nakon nje o važnosti međuresorne suradnje u zaštiti djece od nasilja  govorit će ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Katkić Stanić. Poznata televizijska voditeljica i novinarka Antonija Ćosić održat će radionicu o važnosti kvalitetnog i pravilog formiranja javnog mišljenja. To su teme kojima će , nakon Glazbenog Psihošpancira u kojem nastupaju Marko Žerjav i Tamara Korunek Lesar, započeti ovogodišnja šetnja psihološkim temama.

Tijekom subote 12.10. program se odvija  od 10 sati u oba grada, na Sveučilištu Sjever u Varaždinu u tri dvorane i u Čakovcu u dvorani Muzeja Međimurja u Starom gradu gdje počinje zanimljivim team buildingom.  Brojni poznati psiholozi, psihijatri i drugi struičnjaci održat će i ove godine predavanja i radionice namijenjene stručnjacima, ali i svima koje interesiraju psihološke teme, povećanje osobnih i profesionalnih kompetencija. Sudjelovanje na svim sadržajima je besplatno. Bogat program objavljen je FB starnici Psihošpancira i Društva psihologa Varaždin koje okuplja psihologe Međimurske, Varaždinske i Koprivničko- križevačke županije. Drago nam je vidjeti sada već neka poznata imena predavača koji svake godine na Psihošpanciru održavaju svoja predavanja i radionice čime uz organizatore povećavaju svjesnost o važnosti mentalnog zdravlja, interdisciplinarne suradnje, njegovanja kulture dobra i humanih odnosa među ljudima.

Za one koji ne mogu uživo slušati predavanja pripremljen je  Online Psihošpancir  koji će u subotu 12.10. početi u 10 sati predavanjem Tonija Miluna, a nastavit se predavanjima Anele Nikčević Mičlković, Tamare Đžamonje i drugih interesantnih predavača iz inozemstva.

U nedjelju se program Psihošpancira održava u dvorani Muzeja Međimurja u Starom gradu Čakovec, a teme su vezane za školsku i dječju psihologiju te psihoterapiju.

Predavanja i druge stručne sadržaje prate i druga događanja: GeŠtand terapija – buvljak Psihošpancira, autorske  izložbe  slika Veljka Đorđevića  i Branke Toplek  i drugi sadržaji.

Kao i svake godine Psihošpancir je kao oblik stručnog usavršavanja prijavljen svim strukovnim komorama i AZOO.

Dođite na Psihošpancir, učite, razgovarajte, upoznajte nove ljude,  zabavite se –  poručuju organizatori ovog tradicionalnog festivala psihologije čiji program možete pratiti na FB stranici Psihošpancira i Društva psihologa Varaždin.

U subotu 12. listopada Psihošpancir se održava   u Varaždinu i  u Čakovcu gdje će započeti team buildingom Nade Kegalj pa će svi koji budu u 10 sati  kod Starog grada moći otkrivati ljepote Čakovca kroz zagonetke na potpuno novi način. Tog će dana moći  ćete  dobiti odgovor na pitanje postoje li razlike u osobinama ličnosti između ljudi koji su modificirali svoje tijelo i onih koji nisu i koja je uloga tetovaža i drugih modifikacija tijela u oblikovanju vlastitog identitet s psihologinjom Esmeraldom Slavićek, upoznati se s novim uslugama Dnevne dječje bolnice u  u ŽB Čakovec, Diana Uvodić-Đurić, Berta Bacinger Klobučarić i Marina Payerl-Pal predstavit će slikovnicu Alkohol Rugalica u gostima koja će biti značajna pomoć roditeljima kad o alkoholu trebaju razgovarati sa svojom djecom.

Na Sveučilištu Sjever SC Varaždin 12. Listopada  subotnji program odvija se u tri dvorane tijekom cijelog dana. Među 60-tak predavanja i radionica izdvajamo one koje se odnose na djecu i mlade te na roditeljstvo. Ivana Macuka,  Minja Vukadinović, Renata Milanković Belas, Ella Selak Bagarić, Dora Bratuša Juraj neke su od psihologinja koje će  govoriti  o suvremenom roditeljstvu,  usponima i padovima u roditeljskoj ulozi, o mentalnom zdravlju roditelja  i njegovom utjecaju na razvoj psihičkih poremećaja djece. O brojnim drugim aktualnim temama iz kliničke psihologije, psihijatrije , sestrinstva i drugih područja  na pristupačan način govorit će još 50-tak stručnjaka koji se bave mentalnim zdravljem, a neki od njih već su svojim temama poznati publici : Predrag Zarevski, Mario Mikulan, Krunoslav Matešić, Marijana Braš, Veljko Đorđević.

U nedjelju se program Psihošpancira održava u dvorani Muzeja Međimurja u Starom gradu Čakovec, a teme su vezane za školsku i dječju psihologiju te psihoterapiju. Psihošpancir uz brojna predavanja i radionice koje su besplatne za sve zainteresirane. Predavanja i druge stručne sadržaje prate i druga događanja: izložba slika Branke Toplek, GeŠtand terapija- buvljak Psihošpancira, izložba slika Veljka Đorđevića  i drugi sadržaji.

Kao i svake godine Psihošpancir je kao oblik stručnog usavršavanja prijavljen svim strukovnim komorama. Dođite na Psihošpancir, učite, razgovarajte, upoznajte nove ljude- zabavite se, poručuju organizatori ovog tradicionalnog festivala psihologije čiji program možete pratiti na FB stranici Psihošpancira.

Psihošpancir 2024 raspored svih predavanja

Andreja Bogdan

Predsjednica POO Psihošpancira

 

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja