Međimurje Press
Glazba

Božo Vrećo i Edin Karamazov novim albumom etablirali svoje mjesto na samom vrhu top liste prodaje

Lachrimae, novi studijski album dvojice vrhunskih umjetnika, Bože Vreće i Edina Karamazova, osvaja prvo mjesto na top listi prodaje albuma u fizičkom izdanju! Album je od 25. rujna u prodaji u svim prodavaonicama Croatia Recordsa, diskografske kuće ujedno zaslužne i za njegovo izdavanje, bolje opremljenim CD shopovima diljem regije i na svim streaming servisima.

Lachrimae je prva suradnja Bože Vreće i Edina Karamazova u kojoj donose jedanaest vrhunskih interpretacija. Album su najavili prvom pjesmom na popisu, obradom predivne sevdalinke EminaBožo i Edin na vidjelo su iznijeli svoja vlastita iščitavanja i reinterpretacije kultnih pjesama te su time još jednom potvrdili svoj otprije etablirani status među velikanima sevdaha i world music izričaja. Pjesme na ovom albumu ne poznaju granice pa su tako dvojica glazbenika obradili i one s prostora Dalmacije, Makedonije, Turske i Španjolske.

Božin distinktivan vokal i Edinova izražajna lutnja ovaj put predstavljaju već otprije znane pjesme u novom ruhu. Likovno oblikovanje albuma potpisuje Porinom nagrađeni Daniel Ille, album je sniman u Croatia Records studiju, osim instrumentalne izvedbe skladbe Kad ja pođoh na Bembašu. Glazbeni producenti albuma su Božo Vrećo i Edin Karamazov, dok je za snimanje i miks zaslužan Mauro Širol, a za mastering Goran Martinac.

Osim dvije spomenute pjesme, na albumu se nalaze: Bor sadila moma EvgenijaNani nani (Canción sefardí), Sjela djeva pokraj moraKâtibimSi zaljubiv edno momeAšik osta’ na te očiOj, jesenske duge noći, Što te nema i Dunjaluče, golem ti si.

Untitled design(1)
Božo Vrećo & Edin Karamazov, Lachrimae, Croatia Records

Riječki bend One Possible Option već je s prvim singlom s albuma All We Do Today, pobrao odlične kritike i oduševio radijski eter. Sada je stigao i album No King koji se našao kao novi ulaz na top listi prodaje. Članovi benda na njemu donose pregršt snažnih gitara, žestokih vokalnih linija, angažirane tekstove i odličnu produkciji, zbog čega ih možemo svrstati među predvodnike novog riječkog glazbenog vala.

Kao novi singl s albuma je skinuta pjesma Erase za koju One Possible Option predstavljaju videospot za čiju je režiju zalužan Filip Gržinčić (Gržinčić Creative Visuals). Za glazbu u pjesmi zaslužni su Deni KasapovićZdravko Kasapović i Dejan Adamović. Album izdaje Croatia Records.

3
One Possible Option, No King, Croatia Records

Policijska klapa Sveti Mihovil objavila je studijsko izdanje Kada je trebalo…, posljednji novi ulaz na top listi prodaje. Na albumu se nalazi 10 sjajnih a capella i instrumentalnih izvedbi, među kojima i Presveta Bogorodice, pjesma koja je klapi donijela prvu nagradu publike na festivalu Klape Gospi Sinjskoj 2017. godine. Svoje znanje i energiju u radu klape utkali su gospođa Vera Obukhova Velić i sadašnji umjetnički voditelj Tomislav Veršić.

Album Kada je trebalo…, koji izdaje Croatia Records, dostupan je u prodaji u svim prodavaonicama te diskografske kuće i na svim streaming servisima.

4Policijska klapa Sv. Mihovil, Kada je trebalo…, Croatia Records

Na drugom mjestu ljestvice nalazi se world music diva Amira Medunjanin i njen “kafanski” album For Him and Her. Treće mjesto pripalo je rokerima iz Opće opasnosti s albumom Opća opasnost u Domu Sportova Oba albuma izdaje Croatia Records.

Kada je riječ o poretku prodaje stranih albuma, na prvo je mjesto ponovo došao album S&M2, vječnih metalaca iz benda Metallica & San Francisco Symphony. Album izdaje Blackend Recordings. Na drugo je mjesto došao album kojeg na naše tržište donosi MenartFine Line, popularnog Harryja Stylesa. Na treće mjesto vratio se vječni Pink Floyd s albumom Dark Side Of the Moon, koji na naše tržište donosi Dancing Bear.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje i internetskih trgovina diskografskih kuća.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top lista prodaje_domaća_39.tjedan
Top lista prodaje_strana_39.tjedan

Fotografije:
1. Naslovna fotografija: Sead Šašivarević
2. One Possible Option i Policijska klapa Sveti Mihovil: Croatia Records

Copyright © 2020 HDU, Sva prava zadržana.
Svaki tjedan za Vas pripremamo hrvatske službene glazbene top liste. Uživajte! 🙂

Email Marketing Powered by Mailchimp

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja