Međimurje Press
Policija

Vikend uz međimursku policiju!

Dani vikenda, 30. i 31. listopada te 1. studenoga 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna krađa, dok teške krađe nisu evidentirane. Materijalna šteta kod evidentirane krađe procjenjuje se na manje od tisuću kuna.

Jučer, 1. studenoga 2020. godine između 10,30 i 12,30 sati u Kotoribi, ispred ugostiteljskog objekta u Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj ukrao je nezaključani bicikl. Materijalna šteta prema izjavi 58-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na više stotina kuna.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

U požaru garaže izgorjela četiri vozila

Kako smo već ranije izvijestili, u subotu, 31. listopada 2020. godine oko 5 sati u Grabrovniku, došlo je do požara drvene garaže, vlasništvo 32-godišnjaka. U požaru je u potpunosti izgorjela garaža te dva osobna automobila (Opel Astra i Fiat Doblo), četverocikl (Linhai lH 500) i moped (Hyosung). Spomenuta vozila u trenutku izbijanja požara nalazila su se u garaži. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna.

Požar su ugasili vatrogasci JVP-e Čakovec te pripadnici  DVD-a Lapšina te DVD-a Sveti Martin na Muri.

Očevidom uz stručnu pomoć inspektora zaštite od požara Policijske uprave međimurske i vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba, utvrđeno je da je uzrok požara zapaljenje vozila u garaži otvorenim plamenom. Na mjestu događaja izuzeti su uzorci požarnog krša kako bi provela dodatna vještačenja.

Nadležnom državnom odvjetništvu dostavit će se kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA

Građanin dragovoljno predao automatski pušku

U petak, 30. listopada 2020. godine u prijepodnevnim satima građanin koji je želio ostati anoniman, policijskom službeniku protueksplozijske zaštite Policijske uprave međimurske, dragovoljno je predao automatsku pušku “Crvena Zastava M70 AB2”, sa četiri pripadajućih spremnika za streljivo i 106 komada streljiva kalibra 7,62×39 mm.

Predano oružje i streljivo pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

Građane podsjećamo kako u okviru nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ mogu dragovoljno, bez sankcija predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je 59-godišnja vozačica osobnog automobila lakše ozlijeđena te dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod troje vozača, a najveća koncentracija od 2,24 promila utvrđena je kod 26-godišnje vozačice osobnog automobila, varaždinskih registarskih oznaka. Spomenuta vozačica skrivila je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 31. listopada oko 16 sati na kolniku lokalne ceste između Preloga i Otoka.

PROMETNE NESREĆE

Upravljajući pod utjecajem alkohola od 2,24 promila vozačica (26) automobilom sletjela u akumulacijsko jezero

U subotu, 31. listopada 2020. godine oko 16 sati na kolniku lokalne ceste između Preloga i Otoka, dogodila se prometna nesreća. Dvadeset šestogodišnja vozačica Renault Clija, varaždinskih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola od 2,24 promila, u desnom zavoju sišla je automobilom izvan kolnika, gdje je u nastavku kretanja prednjim dijelom udarila u postavljenu turističku signalizaciju, a potom je vozilom sletjela u akumulacijsko jezero HE Dubrava.

U prometnoj nesreći vozačica na sreću nije ozlijeđena, već je nastala materijalna šteta na vozilo i postavljenoj signalizaciji.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 26-godišnjak vozačica će se novčano sankcionirati.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Tridesetogodišnji vozač kažnjen s 21.500 kuna

U petak, 30. listopada 2020. godine u 23 sata i 20 minuta u Čakovcu, Preloškoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su Mercedes C klase, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji vozač.

Alkotestiranjem je utvrđeno kako je vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,89 promila, dok je provjerom statusa vozačke dozvole utvrđeno kako je proglašena nevažećom, tj. oduzeta je zbog neobavljenog izvanrednog nadzornog liječničkog pregleda. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 30-godišnjem vozaču izrečena je ukupna novčana kazna u iznosu od 21.500 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6  mjeseci.

Ujedno, nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima 30-godišnjem vozaču u evidenciju vozača i vozačkih dozvola upisat će se 12 negativnih bodova.

SUDAR VOZILA SA ŽIVOTINJOM NA CESTI

Vozači oprez – divljač na cesti!

Proteklog vikenda na prometnicama diljem Međimurske županije evidentirano je pet naleta vozilima na divljač (srnjak, srna, košuta, dva dabra), koja je pretrčavala kolnik.

Naleti su zabilježeni na prometnicama u Nedelišću i Čakovcu te između Donjeg Mihaljevca i Oporovca, Orehovice i Šemovca, Podturna i Sivice.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, upućujemo apel svim vozačima da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju, koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti. Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima.

Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta. 

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja