17.2 C
Čakovec
27. rujna 2024
Međimurje Press
Udruge

Planinarsko društvo „Grebengrad“

U subotu, 25. veljače 2023. godine, potpisan je Ugovor o financiranju projekta Planinarskog društva „Grebengrad“ Novi Marof pod nazivom „Izgradnja potpornog zida-zaštitnog zida i nadstrešnice – pomoćne građevine Planinarskog doma“.  Ugovor su potpisali  Antun Vujić, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  i Zdravko Maltar, predsjednik Planinarskog društva „Grebengrad“ Novi Marof.

Spomenuti projekt Planinarskog društva „Grebengrad“ Novi Marof odobren je Odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  i financijski je potpomognut u iznosu od 28.502,31 € (214.750,69 kn), što predstavlja ukupno 90% ukupno prihvatljivih troškova temeljem kreiranog Plana nabave.

Predsjednik društva izražava zadovoljstvo i ističe da je Planinarsko društvo „Grebengrad“  Novi Marof, koliko je njemu poznato, jedina udruga sa područja Grada Novog Marofa koja je uspjela u ovako složenoj proceduri natječaja doći do financijskih sredstava. U sklopu prijave na natječaj bilo je potrebno izraditi građevinski projekt  i ishoditi potrebne dozvole, što je sve i učinjeno. Radi se o značajnim sredstvima za realizaciju gradnje kojom se povećavaju uvjeti i kvaliteta prostora planinarskog doma.

Također napominje da postoji još niz potreba na prostoru oko planinarskog doma koje treba ispuniti, a Udruga je već naručila projekt rekonstrukcije izvora i vodozahvata sa  rekonstrukcijom vodovodne mreže i odvodnjom otpadnih voda u skladu sa hidrogeološkim prilikama i ekološkim standardima.

Predsjednik Udruge ističe da tek slijedi posao oko realizacije projekta i  korištenja sredstava  iz ugovora. Zahvaljuje svima koji su pomogli u dosadašnjim aktivnostima. Poziva sugrađane de se učlane u Udrugu i da je ojačaju te da svojim angažmanom pomognu u realizaciji ostalih ideja i potreba.

Ivo Loborec

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja