8.4 C
Čakovec
29. rujna 2024
Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Projekt senzibilizacije za francuski jezik i kulturu!

U waldorfskoj skupini dječjeg vrtića Cipelica Čakovec od rujna se provodi projekt senzibilizacije za francuski jezik i kulturu „Vukova pustolovina“ nastao na temelju edukacije „Poleti s francuskim s Vukom“.

Projekt se provodi na inicijativu više savjetnice Agencije za odgoj i obrazovanje Slađane Domladovac, te uz podršku atašea za jezičnu i kulturnu suradnju pri Francuskom institutu u Zagrebu Benoita Le Devedeca.

Svoja iskustva u provođenju projekta su odgojiteljice Petra Mićanović i Milana Hozmec prezentirale u ponedjeljak 27.11. 2023. u Bjelovaru, gdje je održan stručni skup „Strani jezici i dvojezičnost od vrtića do škole“. Skup je održan u organizaciji Agencije za odgoj o obrazovanje, Francuskog instituta i Dječjeg vrtića Bjelovar. Osim primjera dobre prakse iz 7 vrtića i škola, stručnjaci su tijekom skupa dobili priliku umrežavanja i razmjene materijala.

 

Odgojiteljice iz DV Cipelice su sa sobom povele i maskotu svog projekta te prikazale pristup kojim djeci predškolske dobi približavaju brojne zanimljive sadržaje vezane uz francuski jezik i kulturu. Uz podršku kolega sustručnjaka projekt će se dalje razvijati i nadograđivati.

Gordana Šoltić Siladi

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja