Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Članice Ansambla Pučpuljike se sa XV. INTERNATIONAL CHOIR COMPETITION “THE GOLDEN LIME OF TUHELJ” vratile s još jednim zlatom!

Na jubilarnom 15. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova i vokalnih skupina „Zlatna lipa Tuhlja“ sudjelovale su i naše međimurske prepelice, Ansambl Pučpuljike.

Pod stručnim vodstvom maestre Andree Ščapec, Pučpuljike  su ponovno zasjale osvojivši  zlato i ušle u Grand prix natjecanja, što je izniman uspjeh s obzirom na tešku konkurenciju dvadesetak vrhunskih zborova i vokalnih sastava iz Hrvatske i šire te stručni žiri koji su činili Nina Cossetto, Erik Šmid i Vinko Karmelić.
Uz to osvojile su i posebno priznanje za najbolju izvedbu djela hrvatskog autora.

A da ljepota Ansambla nije samo u iznimno kvalitetnom pjevanju, dokazale su i osvajanjem nagrade za najbolju fotografiju s natjecanja, koju bira publika. Ovim natjecanjem Ansambl je priveo kraju iznimno uspješnu glazbenu sezonu. Vrijedne pjevačice već sad rade na novim programima u kojima ćemo imati prilike uživati na jesen.

Ovom prilikom Pučpuljike ujedno pozivaju sve pripadnice ljepšeg spola da ukoliko imaju želje pjevati u okruženju vedrog duha, pozitivne energije, smijeha, ali i odgovornog i predanog rada dođu na audiciju. Za audiciju potrebno se osobno javiti maestri Andrei Ščapec.

Kristina Vrabec

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja