Međimurje Press
Grad Čakovec

Čakovečko Proštenje je počelo: Veselo Otvorenje 60. Porcijunkulova

Danas se Čakovec probudio u šarenilu i veselju. Laganim jutarnjim ritmom zakoračili smo u jubilarno 60. Porcijunkulovo. Već od ranih sati, razni izlagači, ugostitelji, te igraonice i dječji programi privlačili su posjetitelje svih generacija, stvarajući dobru vibraciju koja je ispunila cijeli grad.

Živahnost, maštovitost i trud osjeća se kroz cijeli grad gdje svaki pogled otkriva neki lijep detalj. Raznolike delicije, rukotvorine i radionice samo su mali dio ovog iskustva koji se širi diljem centra Čakovca. Uz već poznate zone i atrakcije, posjetitelji mogu ove godine uživati u pregršt noviteta i promjene, na koje se osvrnula i gradonačelnica Čakovca koja je na otvorenju poručila “…prestali smo pratiti stare stereotipe i okrenuli se prema nečem novom i prema nečem drugačijem jer treba rasti i treba se mijenjati…”, a najbolje da se sami uputite u živahan Čakovec i uživate u svemu novome, a i starome što ovogodišnje Porcijunkulovo može ponuditi.

Svečano otvorenje održano je u Atriju Starog grada, gdje je gradonačelnica Ljerka Cividini službeno otvorila manifestaciju te uputila riječi zahvale “…Hvala svima koji sudjeluje u svakom koraku ove velebne manifestacije…”. Uz nju, događaju su prisustvovali i međimurski župan Matija Posavec te mnogi ugledni gosti. Otvorenje je krasilo impresivnim performansom imenom “Zrinski preuzima Čakovec” u kojem je Zrinski u dramatičnoj borbi preuzeo grad i tako prezentirao jedan od noviteta “Doba Zrinskih”.

Ova simbolična predstava, koja je dočarala povijesni duh Čakovca, oduševila je prisutne i najavila bogat program koji nas čeka u narednim danima. Nakon ceremonije otvorenja, nebo iznad Čakovca obasjao je spektakularan vatromet, koji je označio početak proštenja.

Večer je okrunjena koncertom izvođača iz A strane, koji su svojim nastupom dodatno podigli atmosferu i započeli slavlje koje će trajati do 5. kolovoza. Prvi dan Porcijunkulova je pokazao da nas čeka nezaboravan tjedan ispunjen zabavom, kulturom i tradicijom. Vidimo se u Čakovcu koji pulsira životom i ljetnom energijom.

TZG Čakovca

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja