Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za dane proteklog vikenda od 23. do 25. kolovoza 2024. godine

Maloljetnik iz obiteljske kuće u Hlapičini ukrao novac

Protiv osumnjičenog maloljetnika zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad mlađim maloljetnikom utvrđeno je kako je počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se kako je u utorak, 20. kolovoza u ranim poslijepodnevnim satima u Hlapičini, provalio u obiteljsku kuću, odakle je ukrao novac. Materijalnu štetu 58-godišnji vlasnik procijenio je na 140 eura.

Protiv osumnjičenog maloljetnika zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvadesetpetogodišnjak pod utjecajem alkohola puštao glasnu glazbu te vrijeđao policijske službenike tijekom intervencije

Okrivljenom 25-godišnjaku oduzet je zvučnik te će se protiv njega zbog počinjenja prekršaja iz članaka 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskom sudu u Čakovcu

U subotu, 24. kolovoza u večernjim satima u Vrtnom naselju u Kotoribi, javni red i mir pod utjecajem alkohola narušavao je 25-godišnjak tako što je putem zvučnika puštao glasnu glazbu te time uznemiravao ostale mještane. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, 25-godišnjak je nastavio s činjenjem opisanog prekršaja te se ogluši na izdana upozorenja i naredbe. Policijski službenici uz uporabu sredstava prisile uhitili su 25-godišnjaka te ga priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Tijekom privođenja 25-godišnjak je raznim pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike.

Okrivljenom 25-godišnjaku oduzet je zvučnik te će se protiv njega zbog počinjenja prekršaja iz članaka 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskom sudu u Čakovcu.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirano je ukupno osam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri nesreće s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je osam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepoštivanje prednosti, četiri prometne nesreće,
– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,
– ostale greške, dvije prometne nesreće,

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dva vozača, a najveća koncentracija od 2,64 g/kg utvrđena je kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 23. kolovoza nešto prije 19 sati u Gornjem Hrašćanu.

Upravljajući osobnim automobilom, zagrebačkih registarskih oznaka, bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola (2,64 g/kg), na ravnom dijelu Čakovečke ulice skrenuo je izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom automobila udario u betonski stup ograde te u postavljene betonske žardinjere ispred obiteljske kuće. Ozlijeđeni 25-godišnji vozač i dijete putnik prevezeni su vozilom hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć, dok će se njihove ozljede naknadno okvalificirati.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa. Izdvajamo provalu u vikendicu u poljskom predjelu između Novog Sela Rok i Sivice.

Između 20. lipnja i 22. kolovoza u poljskom predjelu zvanom „Krčevine“, između Novog Sela Rok i Sivice, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu, odakle je ukrao razni inventar. Materijalnu štetu 63-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U Čakovcu sudionicima međunarodnog rukometnog turnira predstavljene preventivne aktivnosti međimurske policije

Kod sportske dvorane Graditeljske škole uspostavljen je informativni punkt korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, kojeg su posjetili mnogobrojni mladi rukometaši te njihovi treneri i roditelji

Prošlog petka, 23. kolovoza od 11 do 13:30 sati u Čakovcu, policijske preventivke iz Ureda načelnika Policijske uprave međimurska Damira Bajkovec i Tea Hertelendi, sudionicima međunarodnog rukometnog turnira “Pozoj handball cup”‘ predstavile su mnogobrojne preventivne aktivnosti koje se provode na području Međimurske županije.

Na turniru je sudjelovalo više od 1 600 djevojčica i dječaka iz Francuske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Poljske, Slovačke i Hrvatske (40 stranih i 60 domaćih ekipa). Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju podržavali su Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, zajednica sportskih udruga Međimurske županije, Međimurska županija, Grad Čakovec i Turistička zajednica Međimurske županije te brojni drugi.

U neposrednoj blizini sportske dvorane Graditeljske škole uspostavljen je informativni punkt korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, kojeg su posjetili mnogobrojni mladi rukometaši te njihovi treneri i roditelji. Kroz kratke prezentacije podsjetili su na opasnosti zlouporabe droga i alkohola, saznali koje sve opasnosti vrebaju na internetu i raznim društvenim mrežama, naučili kako zaštiti svoj bicikl, automobil, kuću i stan te saznali mnoge korisne preventivne savjete i informacije.

Tijekom održavanja informativnog punkta svim posjetiteljima podijeljeni su promidžbeni materijali osigurani sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Grada Čakovca te Policijske uprave međimurske.

Policijska uprava međimurska raspisala javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

Natječaj je raspisan za policijskog tehničara-automehaničara i daktilografa

Policijska uprava međimurska raspisala javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme
i to u Službi zajedničkih i upravnih poslova, odjelu za tehniku
– policijski tehničar (policijski tehničar – automehaničar) – 1 izvršitelj/ica
 

Stručni uvjeti:

  • razina 4.2 ili 4.1 Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (završeno srednjoškolsko obrazovanje od četiri ili više godina ili srednjoškolsko obrazovanje od tri ili dužem od tri godine, a kraćem od četiri)
  • srednja strukovna škola
  • najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
  • državni ispit I. razine.

i Postaji prometne policije Čakovec

– daktilograf (daktilograf u smjeni) – 1 izvršitelj/ica

Stručni uvjeti:

  • razina 4.2 ili 4.1 Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (završeno srednjoškolsko obrazovanje od četiri ili više godina ili srednjoškolsko obrazovanje od tri ili dužem od tri godine, a kraćem od četiri)
  • srednja stručna sprema; gimnazija ili srednja strukovna škola
  • najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
  • državni ispit I. razine.

Više na poveznici .

(Radovan Gačal)

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja