17.2 C
Čakovec
27. rujna 2024
Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za dane proteklog vikenda od 20. do 22. rujna 2024. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2024/PN Čakovec 21092024.JPG

Evidentirane su tri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicima te jedna nesreća s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicima te jedna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
– ostale greške, jedna prometna nesreća,

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog sudionika, i to kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila. Alkotestiranjem je utvrđeno kako je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,62 g/kg skrivio prometnu nesreću, koja se dogodila u subotu, 21. rujna oko 2:20 sati u Čakovcu, na raskrižju Zrinsko-frankopanske i Neumannove ulice.

Pod utjecajem alkohola (1,62 g/kg) 28-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom, čakovečke registarske oznake, Neumannovom ulicom te pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (raskrižje) i vidljivosti (noć). Uslijed opisane situacije, dolaskom do raskrižja s Zrinsko-frankopanskom ulicom, prilikom skretanja udesno, izletio je automobilom izvan kolnika na uzdignutu travnatu površinu, namijenjenu za razdvajanje kolničkih traka, gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udario u postavljeni prometni znak. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 28-godišnji vozač kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu 1 580 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/20200521_093542.jpg

Evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa. Izdvajamo krađu motorne kosilice u Pleškovcu. 

U petak, 20. rujna u poslijepodnevnim satima u Pleškovcu, nepoznati počinitelj iz dvorišta obiteljske kuće ukrao je motornu kosilicu. Materijalnu štetu 30-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U Donjem Kraljevcu 28-godišnji vozač na pješakom prijelazu naletio automobilom na pješakinju

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policajac, prsluk i cesta.jpg

Ozlijeđena 67-godišnjakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje joj je pružena medicinska pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati

Prometna nesreća dogodila se u petak, 20. rujna nešto poslije 6 sati u Donjem Kraljevcu, na raskrižju Kolodvorske i Čakovečke ulice. Vozač rođen 1996. godine upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Kolodvorskom ulicom te se pritom obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom. Uslijed opisane situacije prednjim bočnim dijelom automobila udario u tijelo 67-godišnje pješakinje koja je u tom trenutku, obilježenim pješačkim prijelazom, prelazila kolnik spomenute ulice.

Ozlijeđena 67-godišnjakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje joj je pružena medicinska pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

Nakon kvalifikacije ozljeda slijedi i pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost 28-godišnjeg vozača osobnog automobila).

U požaru garaže u Pušćinama u potpunosti izgorjeli automobil, skuter i četverocikl, dok su dva automobila djelomično nagorjela

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Image00130.jpg

Očevidom na mjestu događaja, uz stručnu pomoć inspektorice za zaštitu od požara, eksploziva i oružja, utvrđeno je kako je uzrok požara kvar na električnim instalacijama skutera, koji je u trenutku nastanka požara bio parkiran u garaži

U subotu, 21. rujna oko 23:30 sati u Pušćinama, Ulici Petra Zrinskog, izbio je požar u garaži vlasništvo 58-godišnjaka. U požaru je izgorjela garaža s krovištem, dok su u unutrašnjosti u potpunosti izgorjeli osobni automobil, moped (skuter), četverocikl te razni alat. Ujedno, dva osobna automobila koja su bila parkirana ispred garaže, djelomično su nagorjela. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava. Točan iznos materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Očevidom na mjestu događaja, uz stručnu pomoć inspektorice za zaštitu od požara, eksploziva i oružja, utvrđeno je kako je uzrok požara kvar na električnim instalacijama skutera, koji je u trenutku nastanka požara bio parkiran u spomenutoj garaži.

O događaju će se izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja