17.8 C
Čakovec
1. listopada 2024
Međimurje Press
Županija

JAVNI POZIV br 1/24 za javno prikupljanje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske

Na temelju članka 12. stavka 2, članka 13. te članka 24. Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske („Narodne novine“ broj 155/23) Međimurska županija objavljuje:

JAVNI POZIV BR. 1/24
za javno prikupljanje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske

Osim kupoprodajne cijene kupac snosi i trošak procjene vrijednosti nekretnine.

ROK ZA PODNOŠENJE PONUDA: 4.11.2024. do 10,00 sati.

Javno otvaranje ponuda održat će se u Međimurskoj županiji, Ruđera Boškovića 2, 40000 Čakovec, II. kat, soba 74,  4.11.2024. u 10,00 sati.

Sve nekretnine se prodaju u zatečenom stanju “VIĐENO – KUPLJENO”.

Kontakt informacije radnim danom od 8-13 sati, tel: 040/374-146, 040/374-150, 040/374-280.

Cjeloviti tekst javnog poziva sa svim detaljima i prilozima objavljen je na službenoj web stranici Međimurske županije na: https://medjimurska-zupanija.hr/natjecaji-i-pozivi/  i Hrvatske gospodarske komore https://hgk.hr/

PODNOŠENJE PONUDA

Podnošenjem ponude ponuditelj je izričito suglasan da Međimurska županija može prikupljati, koristiti i dalje obrađivati date podatke u svrhu provedbe postupka javnog prikupljanja ponuda, sukladno propisima o zaštiti osobnih podataka, te iste javno objaviti sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama.

Ponuda i prilozi uz ponudu dostavljaju se za svaku pojedinu nekretninu (za cijelu stavku pod red.br. u gornjoj tablici) u zatvorenoj omotnici.

Na prednjoj strani i poleđini omotnice potrebno je napisati redni broj pod kojim je nekretnina u ovom javnom pozivu navedena uz naznaku «PONUDA ZA KUPNJU NEKRETNINE R.BR.___(navesti redni broj nekretnine/a) – NE OTVARATI do 4.11. 2024. do 10,00 sati».

Ponude se podnose neposredno u pisarnicu Međimurske županije, koja se nalazi na adresi: Međimurska županija, Ruđera Boškovića 2, 40000 Čakovec (soba 47 – I.kat) ili putem pošte slanjem preporučene pošiljke na adresu: Međimurska županija, Ruđera Boškovića 2, 40000 Čakovec  do 4.11.2024. do 10,00 sati.

Kao dan predaje smatra se dan zaprimanja ponude u Međimurskoj županiji.

Ponude zaprimljene u Međimurskoj županiji nakon 10,00 sati 4.11.2024. smatraju se zakašnjelim ponudama i neće se razmatrati.

SADRŽAJ PONUDE

  • u ponudi mora biti navedena kupoprodajna cijena u eurima, a ponude dostavljene u drugoj valuti neće se razmatrati
  • podaci o podnositelju ponude (ime/naziv, prebivalište odnosno sjedište ponuditelja ako je pravna osoba, broj telefona, e-mail adresa)
  • osobni identifikacijski broj (OIB),
  • naziv banke i broj računa ponuditelja za povrat jamčevine,
  • domaće pravne i fizičke osobe dužne su priložiti izvornik ili ovjerenu presliku potvrde nadležne Porezne uprave o podmirenju poreznog duga, koja ne smije biti starija od 30 dana
  • domaće fizičke osobe dužne su priložiti presliku važeće osobne iskaznice, a strane fizičke osobe presliku važeće osobne iskaznice ili putovnice
  • domaće pravne osobe moraju priložiti izvadak iz sudskog registra, a strane pravne osobe izvadak iz domicilnog registra s ovjerenim prijevodom sudskog tumača na hrvatski jezik
  • dokaz o izvršenoj uplati jamčevine na žiro račun Međimurske županije IBAN: HR7724070001800020004 otvoren kod OTP banka d.d., model 68, uz poziv na broj 7307 – OIB (uplatitelja), a u opisu plaćanja treba navesti redni broj i kratki opis nekretnine za koju se uplaćuje jamčevina,
  • izjavu ponuditelja ovjerenu kod javnog bilježnika, kojom se obvezuje da će u slučaju ako njegova ponuda bude prihvaćena, sklopiti ugovor o kupoprodaji na njegov trošak, da u cijelosti prihvaća uvjete natječaja, te da njegova ponuda ostaje na snazi 90 dana, računajući od dana otvaranja ponuda.

UVJETI NATJEČAJA

Sve nekretnine se prodaju u zatečenom stanju “VIĐENO – KUPLJENO”.

U postupku javnog prikupljanju ponuda mogu sudjelovat sve fizičke osobe koje imaju

državljanstvo Republike Hrvatske, državljanstvo država koje čine Europski gospodarski prostor te državljani onih država s kojim Republika Hrvatska ima Ugovor o reciprocitetu stjecanja nekretnina.

U postupku javnog prikupljanju ponuda mogu sudjelovat sve pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj ili državi koja čini Europski gospodarski prostor.

Najpovoljnijim ponuditeljem smatra se ponuditelj koji je ponudio najvišu cijenu koja mora biti veća od početne cijene i izražena u eurima, a ponude dostavljene u drugoj valuti neće se razmatrati.

U slučaju da isti ponuditelj dostavi više ponuda za istu nekretninu, valjanom će se smatrati isključivo ponuda s najvećim iznosom ponuđene cijene.

U slučaju odustanka prvog najpovoljnijeg ponuditelja, najpovoljnijim ponuditeljem smatra se sljedeći ponuditelj koji je ponudio najvišu cijenu uz uvjet da je veća od početne cijene.

U slučaju da pristignu dvije ili više ponuda s istom ponuđenom cijenom, prednost će imati ponuditelj čija je ponuda prije zaprimljena u pisarnici Međimurske županije.

Ponuditelj koji je odustao od ponude gubi pravo na povrat jamčevine.

Nakon odabira najpovoljnijeg ponuditelja i potpisa ugovora jamčevina će se odabranom ponuditelju vratiti, a također i ostalim ponuditeljima Međimurska županija  vratit će jamčevinu bez prava na kamatu za razdoblje od njezine uplate do isplate.

Izabrani ponuditelj dužan je u roku od osam (8) dana od dostave kupoprodajnog ugovora isti potpisati i dostaviti Međimurskoj županiji. U suprotnom Međimurska županija  nije vezano odlukom o izboru najboljeg ponuditelja.

Međimurska županija  zadržava pravo da odustane od prodaje nekretnine u svako doba prije potpisivanja ugovora. U slučaju da Međimurska županija  odustane od prodaje nekretnine izvršit će povrat uplaćene jamčevine ponuditelju bez prava na kamatu za razdoblje od njezine uplate do isplate i pri tome ne snosi materijalnu ili drugu odgovornost prema ponuditeljima, niti ima obvezu obavijestiti ih o razlozima za takav postupak.

ŽUPAN
Matija Posavec, mag. ing.

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja