Međimurje Press
Grad Čakovec

OBAVIJEST zainteresiranim studentima za novčanu potporu Grada Čakovca

Natječaj  za dodjelu novčanih potpora za akademsku godinu 2024./2025., redovnim studentima na preddiplomskim, integriranim i diplomskim studijima otvara se  14. listopada 2024. godine i traje do 29. listopada 2024. godine, a bit će objavljen na službenim internet stranicama Grada Čakovca. Studenti koji imaju potpisane ugovore NE JAVLJAJU  se na natječaj (obveze studenata utvrđene su u potpisanim ugovorima)

Nakon objavljenog natječaja potrebna dokumentacija  dostavlja se  putem aplikacije SOM Natječaji (online).

Kod prijave na  natječaj studenti  dostavljaju dokumentaciju sukladno osobnom odabiru kriterija za dodjelu novčane potpore: Prijava na natječaj za dodjelu novčanih potpora Grada Čakovca prema socijalno-imovinskom statusu ili Prijava na natječaj za dodjelu novčanih potpora Grada Čakovca prema uspjehu  u srednjoj školi ili studiju.

Studentima koji ostvare pravo na natječaju za dodjelu novčane potpore Grada Čakovca, isplata novčanih potpora započinje od siječnja 2025. godine:

za studij u Čakovcu 65,00 eura

za studij u Varaždinu 80,00 eura

za studij u Zagrebu i ostalim gradovima u Hrvatskoj 150,00 eura

za studij u inozemstvu 150,00 eura

Više informacija o novčanim potporama Grada Čakovca  možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Čakovca (314-941). Ukoliko dođe do izmjena u razdoblju objave natječaja, dostavit će se potrebna obavijest.

 NATJEČAJ za dodjelu novčanih potpora Grada Čakovca odnosi se na studente s područja Grada Čakovca

Grad Čakovec potiče visokoškolsko obrazovanje  kroz tri modela novčanih potpora:

1. Stipendija – bespovratnih novčanih potpora namijenjenih studentima deficitarnih zanimanja na području Grada Čakovca i Međimurske županije, prema preporukama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – podružnica Čakovec, Županijske komore Čakovec- Hrvatske gospodarske komore i  Obrtničke komore Međimurske županije.

Sukladno Preporukama za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za akademsku 2024./25. godinu za Međimursku županiju, potrebe se odnose na sveučilišne studije: elektrotehnika ili elektrotehnika i informacijska tehnologija, farmacija, fizika-nastavnički smjer, građevinarstvo, logopedija, matematika-nastavnički smjer, medicina, psihologija, računarstvo, rehabilitacija, rani predškolski odgoj i obrazovanje, strojarstvo, socijalni rad, socijalna pedagogija, učiteljski studij, stručne studije : radna terapija, strojarstvo i sestrinstvo.

2. Beskamatnih novčanih potpora – namijenjenih studentima na svim ostalim studijima u zemlji i inozemstvu koji zadovoljavaju formalne kriterije za dodjelu propisane  Odlukom

3. Zajedničkih stipendija s trgovačkim društvima i visokoškolskim ustanovama – namijenjene su studentima koji imaju osigurane stipendije vezane uz rad trgovačkih društava ili visokoškolskih ustanova, a koje jamče njihovo zapošljavanje.

U nastavku poveznice na Odluku o poticanju visokoškolskog obrazovanja studenata s područja Grada Čakovca i Izmjene i dopune Odluke i  Zaključka o deficitarnim zanimanjima na području Grada Čakovca

Odluka o poticanju visokoškolskog obrazovanja studenata s područja Grada Čakovca i Izmjene i dopune Odluke:

https://www.cakovec.hr/odluka-o-poticanju-visokoskolskog-obrazovanja-studenata-s-podrucja-grada-cakovca/

Zaključak o deficitarnim zanimanjima na području Grada Čakovca :

https://www.cakovec.hr/zakljucak-o-deficitarnim-zanimanja-na-podrucju-grada-cakovca-za-akademsku-2024-2025-godinu/

GRAD ČAKOVEC

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja