Međimurje Press
Prenosimo

MojaPlaća: Najveći porast dobili zaposleni u državnim tvrtkama!

U trećem kvartalu 2024. prosječna mjesečna neto plaća u Hrvatskoj iznosila je 1.349 eura, što je tri posto više u odnosu na prethodni kvartal i čak 16 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, prema podacima servisa MojaPlaća, kojim upravlja tvrtka Alma Career Croatia, najpoznatija po brendu MojPosao.

Medijan plaće iznosi 1.255 eura, što znači da većina radnika ima manju plaću od navedenog prosjeka.

Gledano prema zanimanjima, najvišu mjesečnu neto plaću imaju kontrolori leta, 3.709 eura, direktori u sektoru IT poslova, s plaćom od 2.995 eura a slijede piloti s plaćom od 2.964 eura, navedeno je na stranici MojaPlaća. Na listi su i lead developeri u iznosu od 2.726 eura te voditelji sektora u različitim branšama, koji, prema procjenama ovog portala, imaju plaću veću od 2.500 eura.

Najveći prosječni rast plaća u odnosu na prošlu godinu zabilježen je u tvrtkama u državnom vlasništvu, čak 14 posto.

S druge strane spektra, odnosno s najnižom plaćom su paker, s plaćom od 677 eura, anketar, s neto plaćom od 689 eura, te poštar s procijenjenom neto plaćom od 722 eura. Na ovoj listi su i frizeri, šivači odnosno krojači te spremačice.

Najviša prosječna plaća zabilježena je u Gradu Zagrebu. četiri posto iznad prosjeka, te iznosi 1.327 eura. Najniže plaće i dalje su na istoku zemlje: u Vukovarsko-srijemskoj, gdje je plaća niža za 21 posto u odnosu na prosjek i Virovitičko-podravskoj županiji, gdje je plaća u odnosu na prosjek, prema ovom istraživanju, niža za 20%.

Lejla Barić

Izvor: https://financije.hr/

 

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja