Međimurje Press
Kolumne

Nakon bezbroj svakojakih teških i lakih krađa, razbojstva, pucnjava, treba li u Pribislavcu instalirati policijsku postaju?

Gotovo ne prođe dan da Pu međimurska ne informira javnost o nekoj novoj provali ili krađi u Pribislavcu. Ono najvažnije, sve se zna. Počinitelji i njihova nedjela. Domicilno stanovništvo tako u globalu već u startu na ime tih počnitelja nosi sramotu na stranicama crne kronike koju nije zaslužilo.

Primjer od jučer najbolje ilustrira koliko čovjek mora biti na oprezu i imati širom otvorene oči. Vlasnik automobila parkiranog ispred svoje kuće, na samo jednu jedinu minutu napustio je vozilo kako bi uzeo zaboravljeni papir. To je bilo dovoljno da mu sa suvozačevog sjedala nestane novčanik sa svim dokumentima. Na sreću, susjeda je s obližnjeg prozora vidjela pripadnicu romske nacionalne manjine kako je došao s biciklom do automobila, otvorio vrata  i na brzinu se odvezao. Vlasnik je odmah krađu prijavio policiji, a susjeda im opisala počinitelja.

Ovo je samo jedan od niza primjera, kako ne valja ostavljati automobil otključan ni jedne sekunde. A o tome gotovo svakodnevno upozorava policija. Građani Pribislavca pak upozoravaju širu društvenu zajednicu o neodrživosti takvog sauživota u svojoj općini. Bezbrojni sastanci, akcijski programi, do sada su se pokazali izrazito neučinkoviti.

Hoće li konačno država kroz svoja ministarstva napraviti reda ili i dalje prepustiti nemoćnoj lokalnoj zajednici da se hrva s nagomilanim problemima koje tako nečasno prezentiraju njihovi sumještani?

(rd)

Vezani članci

1 komentar

Posavec Goran 1. veljače 2022 at 19:51

Imaju Brazilci previse benificija pa lete visoko i kakaju po vrednim Medjimurcima Nekada su lopovima sjekli ruku. Danas mu nesmijes reci Cigo nego gospon Rom Koce nas u napretku i to jako a vlada nije sposobna naci rjesenje

Odgovor

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja