Međimurje Press
Urednik

Prave vrijednosti nemaju cijenu!

Ljerka se lomila, vodila je bitku sa samom sobom…Nije znala što da radi, koju odluku donijeti. Nikada nije dovela sebe u situaciju koja joj se upravo događala .Nije znala na koju stranu krenuti, da li da govori istinu ili…

Ne nije voljela lagati, nikada nije slagala, osim poneku “bijelu” bezazlenu laž. Prezirala je one koje se lažno osmjehuju, a misle ti sve najgore, gadili su joj se lažni moralisti i mediokriteti! Uvijek je govorila “NIKADA”…Sve do ovog trenutka kada je trebala donijeti jednu od najvažnijih odluka…

I kako se sada ponašati, na koju stranu da se prikloni. Znala je da dva gospodara ne može služiti. Znala je da ništa nije znala i da sve ima svoje vrijednosti, ali pitanje je kolika je cijena?

Znala je da svatko u sebi nosi dobro i loše, da svako ide svojim putem. Putem koji ima dva smjera, i da samo ona mora odlučiti kamo dalje krenuti. Znala je da ništa nije onako kako izgleda i da je sve onako kako treba biti. Znala je pravi odgovor. Trebalo je s riječi krenuti na djela.

I onda je odjednom nestao strah, strepnja…Pronašla je odgovor koga se plašila, ali koji joj je donio olakšanje. Išla je srcem i znala je da je na pravom putu, da ide u pravom smjeru.

A što se tiče cijene? Da, ljudi znaju cijenu svemu, ali vrijednost ničemu. Prave vrijednosti nemaju cijenu. Život se ne može mjeriti i plaćati, on je samo jedan i treba ga iskoristiti na najbolji mogući način. Bez straha, bez predrasuda, slobodno.

 (rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja