Međimurje Press
Urednik

Zato se Međimurci nisu mogli od ponoći u svojoj županiji kretati bez e-propusnica?

U IŠČEKIVANJU EPILOGA 

Mnogi se ovih dana pitaju zašto Međimurja nema više ili čak ga se ne spominje u nacionalnim medijima, iako je po malom broju oboljelih među tri najuspješnije županije u Hrvatskoj. Takva pitanja često susrećemo i u komentarima naših čitatelja, a odnose se dakako i na Nacionalni stožer civilne zaštite.

Na tu činjenicu i ne samo u vrijeme koronavirusa, slobodno možemo reći Međimurci su navikli, ali se s njom nisu pomirili. I to s pravom. S takvim ignoriranjem prevlada osjećaj kako da nas nema na karti Hrvatske.

Na snazi su dvostruka mjerila, koja promoviraju nesposobne, neinventne i ine političke podobnike na uštrb uspješnih. I ne samo to, u ovih samo se dva dana, uvjerili i u sporost države i odabranih ključnih igrača odlučuju o svemu.

Još jučer, a sada već nešto više od 29 sati ministar Božinović u ime Nacionalnog stožera objavio je vijest o relaksiranju mjera, između ostalog o modificiranju e-propusnica po županijama. I to od ponoći. Naglasio je da će Nacionalni stožer PROMPTNO pozitivno odgovoriti županijama koje prema epidemiolozima tj. u ovom slučaju, ZZJZ Međimurske županije zadovoljavaju epidemiološke uvjete.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE MEĐIMURSKE ŽUPANIJE s obzirom da udovoljava uvjetima koliko je poznato, reagirao je expresno među prvima u Hrvatskoj (što je i potvrđeno) i već u poslijepodnevnim satima istoga dana uputio zahtjev. Naravno, očekivao se PROMPTNI odgovor po kojem bi se građani Međimurja mogli nesmetano kretati područjem županije od ponoći kako je to ministar najavljivao.

Nacionalni stožer ni do ovog trenutka kada objavljujemo tekst, još nije odaslalo odgovor, tj. rješenje. Čak što više, na press konferenciji u 14 sati ministar je rekao kako je pristiglo 10-tak zahtjeva iz županija o kojima će se tek raspravljati nakon pressice.

Toliko o ekspeditivnosti, brzini države i zašto Međimurci nisu mogli koristiti ovu nedjelju bez e-propusnica.

I na kraju ostaje pitanje, može li država adekvatno i promptno pratiti MEĐIMURCE u mnogim segmentima života?

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja