20.3 C
Čakovec
27. rujna 2024
Međimurje Press
Vijesti

Europski parlament održava izvanrednu sjednicu 26.ožujka

Predsjednik Parlamenta David Sassoli sazvao je izvanrednu sjednicu plenarnu u Bruxellesu 26.ožujka 2020.

Europski zastupnici na istoj će raspravljati i glasati o prva tri zakonodavna prijedloga Europske komisije za rješavanje posljedica pandemije COVID-19 u državama članicama EU-a.

“Europski parlament ispunjava svoju dužnost i nastavit će tako i dalje. Parlament mora ostati otvoren, jer virus ne može oboriti demokraciju. Mi smo jedina europska institucija  čije zastupnike biraju njeni građani i mi ih želimo i dalje predstavljati i braniti”- rekao je Sassoli.

Na dnevnom redu naći će inicijativa za ulaganje u odgovor na koronavirus kojom će se državama članicama dati 37 milijardi eura iz kohezijskih fondova  za suočavanje s posljedicama krize, zakonodavnog prijedloga za proširenje Fonda solidarnosti na hitne potrebe u javnom zdravstvu, prijedlog Komisije za zaustavljanje takozvanih “Letova duhova” uzrokovanih izbijanjem pandemije COVID-19.

Ključno je da Europski parlament brzo prihvati ova tri prijedloga  kako bi pružio konkretnu podršku građanima EU i državama članicama u ovoj neviđenoj situaciji.

(S.Glavak)

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja