17.2 C
Čakovec
27. rujna 2024
Međimurje Press
Policija

Krađa kardanskih vratila iz štaglja!

Četvrtak, 5. ožujka 2020. godine

TEŠKA KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Trojac provalio u štagalj i ukrao kardanska vratila

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su trojica muškaraca u dobi od 22, 24 i 28 godina, svi s područja općine Podturen, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se da su sredinom veljače ove godine u Miklavcu, u dvorištu obiteljske kuće, vlasništvo 45-godišnjaka, provalili su u gospodarski objekt, odakle su potom ukrali četiri kardanska vratila za poljoprivredne priključke.

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelom procjenjuje se na oko 4.600,00 kuna.

Protiv trojice osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnim državnim odvjetništvima, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

OŠTEĆENJE TUĐE STVARI

Nedelišće – nepoznati počinitelj oštetio pročelje obiteljske kuće

Jučer, 5. ožujka 2020. godine u ranim jutarnjim satima u Nedelišću, Trnavskoj ulici, nepoznati počinitelj bojom je išarao fasadu, prozore, ogradu balkona i betonsku dvorišnu ogradu obiteljske kuće, vlasništvo 51-godišnjaka.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 10 tisuća kuna.

Policija intenzivno traga za počiniteljem.

INFORMACIJA

  1. Najava provođenja preventivne akcije „Moj prijatelj policajac i ja u prometu“

U ponedjeljak, 9. ožujka 2020. godine s početkom u 10 sati u dvorani dječjeg vrtića „Cipelica“, Policijska uprava međimurska započet će s provođenjem preventivne akcije „Moj prijatelj policajac i ja u prometu“.

Akcija će se u razdoblju od 9. ožujka do 10. travnja provesti u 52 vrtića na području naše Županije.

Na zanimljiv i prihvatljiv način predškolcima će se predstaviti osnovna pravilima prometne kulture s naglaskom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama.

Nakon teoretskog djela djeci će se u stvarnim uvjetima prometovanja, u blizini njihovih vrtića, pokazati pravilan način kretanja prometnicama i pritom ukazati na opasnosti koje im prijete na cesti, a sve s ciljem da se što bolje pripreme za sigurno sudjelovanje u prometu kada samostalno krenu u školu.

Kako bi se djeci približili uvjeti stvarnih prometnih situacija, koordinacijski odbor “Čakovec, grad prijatelj djece“ osigurao je prometne znakove, a Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa pribavio je mobilne „zebre“ prilagođene za vrtićke poligone. Spomenuta oprema koristit će se tijekom edukacijskih predavanja u dječjim vrtićima.

U provođenje spomenutih preventivnih aktivnosti, i ove godine uključit će se Autoklub Čakovec, sudjelovanjem na predavanjima, te osiguravši prigodne slikovnice („Sigurno u školu sa HAK-om“). Ujedno, Međimurska županija za ovu svrhu pribavila je bojanke u kojima se nalaze prometni sadržaji prilagođeni predškolskom uzrastu („Sigurni u prometu, igram se i učim biti oprezan u prometu“).

Svi spomenuti edukativni sadržaji tijekom predavanja podijelit će se mališanima, kako bi se i na taj način osigurao, te ostvario cilj ove preventivne akcije, a to je maksimalna moguća sigurnost djece u cestovnom prometu.

Ujedno, za sve policijske službenike koji se u svome radu bave prometnom preventivom u dječjim vrtićima, iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, osigurana su sredstva za tiskanje brošure „Strategija prometne preventive u dječjem vrtiću“. Ova brošura predstavlja osnovni edukacijski smjerokaz za provođenje preventivnih aktivnosti u cestovnom prometu, posebice u radu s djecom predškolskog uzrasta.

Pošto će se najavljene preventivne aktivnosti provoditi diljem Međimurske županije, obavještavamo sve zainteresirane medijske kuće koje žele popratiti ovu akciju, da se za točan termin predavanja u pojedinom dječjem vrtiću jave policijskim službenicima zaduženim za odnose s javnošću Policijske uprave međimurske (br. tel. 373-077).

Pozivamo sve zainteresirane medije da se u ponedjeljak, 9. ožujka 2020. godine s početkom u 10 sati u čakovečkom dječjem vrtiću „Cipelica“ odazovu početku provođenja najavljenih preventivnih aktivnosti međimurske policije.

  1. Najava akcije „Alkohol“

U noći sa subote na nedjelju (7./8. ožujka 2020.) od 23 do 5 sati policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske provesti će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Radovan GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja