Međimurje Press
Policija

Međimurska policija izvještava o događajima 5. i 6. siječnja 2022. godine!

KRAĐA

Hodošan – ubrzo pronađen počinitelj krađe novca iz trgovine

U srijedu, 5. siječnja 2022. godine oko 17,10 sati u Hodošanu, Glavnoj ulici u trgovini nepoznati počinitelj je iz kase ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu policijski službenici Policijske postaje Prelog izvršili su pretragu doma i drugih prostorija kojeg koristi 31-godišnjakinja s područja Grada Preloga. Izvršenom pretragom pronađen je i oduzet dio ukradenog novca.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 31-godišnjakinja počinila opisano kazneno djelo i protiv osumnjičene će se nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi.

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

Dovršeno kriminalističko istraživanje za provalu u spremište u Pušćinama

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom s područja Grada Čakovca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

Naime, između 30. kolovoza i 3. rujna 2021. godine u Pušćinama, Ulici Matije Gupca, provalio je u spremište odakle je ukrao kosilicu, bicikl i razni vrtni alat.

Dio ukradenih predmeta pronađen je i vraćen vlasniku.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv osumnjičenika će se nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi.

DOPUNA INFORMACIJE ZA POŽAR NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Utvrđen uzrok požara u Prelogu 

U srijedu, 5. siječnja 2022. godine u prijepodnevnim satima na mjestu požara u Prelogu, Ulici Antuna Mihanovića obavljen je očevid.

Uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara utvrđeno je kako je požar prouzrokovan kratkim spojem na električnim instalacijama objekta.

Naime, 5. siječnja 2022. godine oko 2,30 sati u Prelogu, Ulici Antuna Mihanovića u dvorištu obiteljske kuće izbio je požar u drvenoj garaži koja je u potpunosti izgorjela, kao i osobni automobil koji se nalazio u njoj. Uslijed požara došlo je i do oštećenja na susjednoj kući, pri čemu je djelomično oštećena fasada i krovište.

O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJE

  • U Štrigovi, Podturnu i Pribislavcu provedene aktivnosti iz kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ i akcije „Mir i dobro“ 

U utorak, srijedu i četvrtak, 4., 5. i 6. siječnja 2022. godine u prijepodnevnim satima u Štrigovi, Podturnu, Lončarevom naselju te Pribislavcu policijski službenici Policijskih postaja Mursko Središće i Čakovec korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli su aktivnosti iz nacionalne preventivne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ i operativne akcije „Mir i dobro“.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

  • Najava operativne akcije Alkohol

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec će u noći s 8. na 9. siječnja 2022. godine od 20,00 do 2,00 sata provoditi operativnu akciju „Alkohol“.

Aktivnosti akcije usmjeriti će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, upravljanja nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

  • U Murskom Središću pronađen novac, traži se vlasnik

U srijedu, 5. siječnja 2022. godine u Murskom Središću, Ulici Josipa Broza Tita savjesni i pošteni građanin pronašao je novac.

Pozivamo vlasnika koji je novac izgubio, da se javi u Nalazni ured, u sjedištu Policijske uprave međimurske, Čakovec, Jakova Gotovca 7.

Marina Soldat

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja