Međimurje Press
Policija

Policijske intervencije za vrijeme blagdana

Utorak i srijeda, 31. prosinca 2019. i 1. siječnja, 2020. godine

TEŠKA KRAĐA

Uhvaćen ubrzo nakon provale

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 20-godišnjak s područja općine Pribislavec počinio Tešku krađu.

Naime, u ponedjeljak, 30. prosinca u jutarnjim satima u Pribislavcu, Ulici Vladimira Nazora, 20-godišnjak je provalio u kuću odakle nije ništa krao zbog brzog dolaska policijskih službenika, no iskočio je kroz prozor i dao se u bijeg.

Ubrzo je, u obližnjoj šumi, 20-godišnjak uhićen uz uporabu sredstava prisile.

U utorak, 31. prosinca osumnjičenik je doveden je uz kaznenu prijavu na ispitivanje u državno odvjetništvo, nakon čega je predan sucu istrage te mu je određen istražni zatvor.

NEPROPISNO KORIŠTENJE PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA

Bacao pirotehniku i lakše ozlijedio dvije žene

U utorak, 31. prosinca oko 23 sata i 50 minuta u Kuršancu, Međimurskoj ulici, na ulici, 31-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca je uporabljao pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3 na prostoru gdje se okuplja veći broj građana te su prilikom eksplozije lakše ozlijeđene 48 i 23-godišnjakinje sa šireg područja grada Čakovca.

Mladić je prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

NEDOPUŠTENO KORIŠTENJE ORUŽJA NA JAVNIM I DRUGIM MJESTIMA

Pucao lovačkom puškom u zrak

 U srijedu, 1. siječnja oko 16 sati i 50 minuta u Paragu, na ulici, 38-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, pod utjecajem alkohola 3,01 g/kg, bez odobrenja nadležnog tijela je držao i nosio lovačku pušku “IŽ 18”, call. 12 mm, nakon čega je iz puške na ulici ispalio jednu sačmenu patronu u zrak.

Oduzeta je lovačka puška, dvije lovačke patrone call. 12 i ispaljena lovačka patrona.

Muškarac je uhićen te će se podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

POŽARI NA GRAĐEVINSKOM OBJEKTU-DOPUNA INFORMACIJE

Provedenim očevidom u utorak, 31. prosinca 2019. godine u jutarnjim satima, inspektor za zaštitu od požara utvrdio je da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

Podsjećamo da je u utorak, 31. prosinca iza 1 sat u Hodošanu, Ulici braće Radića izbio požar u gospodarskom objektu, gdje su se nalazila drva, osobni automobil i razni otpad.

Požar su ugasili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društva, koji su odmah po dolasku automobil izgurali iz objekta te na njemu nisu nastala oštećenja. U požaru su izgorjela drva i razni otpad te su začađeni zidovi objekta.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja