14.8 C
Čakovec
30. rujna 2024
Međimurje Press
Policija

Pronađeno eksplozivnih sredstava kod Gornjeg Kuršanca

za četvrtak, 7. svibnja 2020. godine

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Vozaču automobila (38) prijeti kazna zatvora od 60 dana

Jučer, 7. svibnja 2020. godine u 21 sat i 10 minuta u Čakovcu, Svetojelenskoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su Ford Focus, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji vozač.

Nadzorom vozača utvrđeno je da je automobilom upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljenog izvanrednog nadzornog liječničkog pregleda, te pod utjecajem alkohola od 2,74 promila.

Protiv 38-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu uz prijedlog sankcioniranja okrivljenika kaznom zatvora od 60 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 18 mjeseci.

PRONALAZAK NEEKSPLODIRANIH EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

U koritu rijeke Drave nedaleko Gornjeg Kuršanca pronađen topnički metak

Temeljem anonimne dojave građana policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske u koritu rijeke Drave kod željezničkog mosta nedaleko Gornjeg Kuršanca pronašao je topnički metak kalibra 30 mm.

Prilikom vađenja topničkog metaka korišten je službeni čamac, dok je za podrobnije lociranje mjesta pronalaska korištena bespilotna letjelica, tzv. „dron“.

Topnički metak pohranjen je u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

Upozoravamo građane da ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju na otvorenom prostoru u prirodi. Time ugrožavaju tuđe živote, a i živote svojih najmilijih.

Podsjećamo da je još uvijek u tijeku nacionalna preventivna kampanja “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručni i osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti oružje. 

Napominjemo da dragovoljna predaja oružja vremenski nije ograničena.

Dodatne informacije možete saznati na besplatnoj telefonskoj liniji 0800-8892.

Napomena: Fotografija pronađenog topničkog metka nalazi se u privitku ovog priopćenja.

INFORMACIJA

Najava akcije „Alkohol“

U subotu, 9. svibnja 2020. godine od 16 do 24 sata policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcija „Alkohol“.

Akcija je usmjerena prvenstveno na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga. Ujedno, tijekom akcije utvrđivat će se prekršaji upravljanja vozilom nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom. Također, policijsko postupanje bit će usmjereno na suzbijanje svakog grubog kršenja prometne discipline, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja