19.5 C
Čakovec
28. rujna 2024
Međimurje Press
Policija

Uhićen kradljivac novčanika

Ponedjeljak, 9. ožujka 2020. godine

KRAĐA

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec uhićen kradljivac novčanika

Jučer, 9. ožujka 2020. godine oko 14 sati i 50 minuta u Čakovcu, Ulici Andrije Kačića Miošića, nepoznati počinitelj iz hodnika otključane obiteljske kuće, vlasništvo 68-godišnjaka, ukrao je novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i 4 tisuće kuna.

Nakon krađe vlasnik je primijetio nepoznatog muškarca kako se na biciklu udaljava s mjesta događaja.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec uhićen je 31-godišnjak s područja općine Mala Subotica i priveden u policijsku postaju. Dio ukradenih predmeta policijski službenici su pronašli i vratili vlasniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 31-godišnjak počinio kazneno djelo krađe, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

NEOVLAŠTENA UPORABA TUĐE POKRETNE STVARI / OŠTEĆENJE TUĐE STVARI – DOPUNA INFORMACIJE

Dvojac osumnjičen za neovlaštenu uporabu i oštećenje Golfa „trojke“

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 20-godišnjak s područja općine Pribislavec i 31-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinili kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i oštećenja tuđe stvari.

Naime, sumnja se da su u srijedu, 4. rujna prošle godine u ranim jutarnjih satima u Pribislavcu, Ulici Miroslava Krleže, pomoću ključeva koji su bili ostavljeni u kontakt bravi, pokrenuli VW Golf (tzv. „trojku“), čakovečkih registarskih oznaka te se njime odvezli državnom cestom u smjeru Svetog Križa. U poljskom predjelu zvanom „Štefančica“ uz spomenutu prometnicu, nedaleko skretanja za Malu Suboticu i Orehovicu, zapalili su automobil.

Požar su ugasili pripadnici JVP-a Čakovec, dok se nastala materijalna šteta prema izjavi 27-godišnje vlasnice procjenjuje na oko 7 tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJA

PU međimurska započela s provođenjem preventivne akcije „Moj prijatelj policajac i ja u prometu“

U ponedjeljak, 9. ožujka 2020. godine u čakovečkom dječjem vrtiću “Cipelica“ Policijska uprava međimurska započela je s provođenjem preventivne akcije “Moj prijatelj policajac i ja u prometu“, koja će se tijekom ožujka i travnja provoditi u svim dječjim vrtićima na području Međimurske županije.

Više na poveznici.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja