19.1 C
Čakovec
27. rujna 2024
Međimurje Press
Policija

Uslijed oduzimanja prednosti prolaska ozljeđenje dvije osobe!

Ponedjeljak, 26. travnja 2021. godine

KRAĐA I PROMETNA NESREĆA

Ukrali vozilo pa nakon toga sletjeli u rijeku Dravu

Danas, 27. travnja 2021. godine oko 2 sata i 45 minuta između naselja Donji Vidovec i Donja Dubrava, ophodnja Policijske postaje Prelog, pokušala je uporabom zvučnih i svjetlosnih znakova zaustaviti osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka, koji je došavši u Donju Dubravu nastavio vožnju šljunčanim putem uz lijevu obalu rijeke Drave, gdje je sletio u rijeku.

Na mjesto događaja upućena je Javna vatrogasna postrojba grada Čakovca, čiji ronioci nisu pronašli osobe u vozilu. Pregledom okolice pronađene su tri osobe koje su isplivale iz rijeke, maloljetnik za kojim je raspisana potraga i 24-godišnjak s područja varaždinske županije i maloljetnik s područja grada Čakovca (sve tri osobe neprijavljeno borave na širem području grada Čakovca)

Zatečene osobe vozilima hitne pomoći prevezene su na liječnički pregled u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da nisu ozlijeđene, nakon čega su dovedene u službene prostorije Policijske postaje Prelog.

Nadalje, prema saznanjima, s njima je bila i četvrta osoba s područja varaždinske županije, a koja je također isplivala iz rijeke te je naknadno pronađena i dovedena u službene prostorije.

Sve četiri osobe su od ranije poznate policijskim službenicima zbog većeg broja evidentiranih kaznenih djela i prekršaja.

Napominjemo da je Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske u 3 sata i 32 minute zaprimio dojavu građana, da je vozilo koje je sletjelo u rijeku Dravu ranije te večeri ukradeno u Donjem Vratnu, a od vlasnika je zaprimljena kaznena prijava.

Vatrogasci su vozilo osigurali vezivanjem i u jutarnjim satima biti će izvučeno iz rijeke kada će biti izvršen očevid.

U tijeku su kriminalistička istraživanja u svezi krađe vozila i prometne nesreće.

PROMETNA NESREĆA

Uslijed oduzimanja prednosti prolaska ozlijeđene dvije osobe

U ponedjeljak, 26. travnja 2021. godine od Županijske bolnice Čakovec zaprimljene su prijave ozljeda za 77-godišnjakinju i 82-godišnjaka s područja grada Čakovca iz kojih je vidljivo da je u prometnoj nesreći ženska osoba zadobila tešku tjelesnu ozljedu, dok je muškarac zadobio lake tjelesne ozljede.

Naime, u četvrtak, 22. travnja 2021. godine oko 10 sati i 20 minuta u Čakovcu na raskrižju Ulica Ladislava Kralja, dr. Vlatka Mačeka i Zinke Kunc, vozač osobnog automobila austrijskih registarskih oznaka, 50-godišnji austrijski državljanin, krećući se kolnikom Ulice Ladislava Kralja te dolaskom do raskrižja s Ulicom dr. Vlatka Mačeka, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje skrećući, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je u njegov automobil udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljao 82-godišnjak.

Vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka i njegova 77-godišnja putnica vozilom hitne pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu u Čakovcu.

Protiv 50-godišnjeg vozača će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

Provedene akcije „Brzina“ i „Pojačani 24-satni nadzor brzine usklađen s akcijama ROADPOL-a za 2021. godinu“

Policijski službenici Policijske uprave međimurske između 19. i 25. travnja 2021. godine proveli su operativnu akciju „Brzina“ i „Pojačani 24-satni nadzor brzine usklađen s akcijama ROADPOL-a za 2021. godinu“.

U provođenje akcije bile su uključene 62 ophodnje s ukupno 124 policijskih službenika.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2021. godinu a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Tijekom provođenja akcija utvrđeno je ukupno 347 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama od čega:

10 prekršaja upravljanja vozilima dok u krvi ima alkohola i to:

– od 0,00 do 0,50 g/kg – dva prekršaja,

– iznad 1,00 do 1,50 g/kg – jedan prekršaj,

216 prekršaja nepropisne brzine kretanja od čega:

u naselju do 10 km/h veća od dopuštene – 11 prekršaja,

u naselju od 10 do 20 km/h veća od dopuštene – 139 prekršaja,

u naselju od 20 do 30 km/h veća od dopuštene – 41 prekršaja,

u naselju od 30 do 50 km/h veća od dopuštene – devet prekršaja,

izvan naselja od 10 do 30 km/h veće od dopuštene – 12 prekršaja,

izvan naselja od 30 do50 km/h veće od dopuštene – tri prekršaja,

izvan naselja veća za 50 km/h veće od dopuštene – jedan prekrša

dva prekršaja nepropisnog pretjecanja,

četiri prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,

jedan prekršaj nepostupanja po znaku policijskog službenika,

10 prekršaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje,

jedan prekršaj neustupanja prednosti prolaska drugom vozilu,

jedan prekršaj na prijelazu ceste preko željezničke pruge,

četiri prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom,

pet prekršaja teret na vozilu,

četiri prekršaja upravljanja motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje,

56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

četiri prekršaja nepropisnog korištenja zaštitne kacige,

29 ostalih prekršaja.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila od 97 km/h utvrđena je dana 21. travnja 2021. godine u naselju, Ulici bana Josipa Jelačića u Pribislavcu, kod vozača osobnog automobila rođenog 1999. godine.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila izvan naseljenog mjesta utvrđena fiksnom kamerom (GATSO RT4) od 142 km/h, gdje je ograničenje brzine 80 km/h, utvrđena je dana 21. travnja 2021. godine u 13,32 sati, u Čakovcu, na D 3 na kolniku južne obilaznice grada Čakovca, kod osobnog automobila.

Za vrijeme provođenja akcija zabilježeno je ukupno 11 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet s nastalom materijalnom štetom.

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja