Međimurje Press
Sport+Županija

Rukometne heroine Paula i Stela na prijemu kod župana Matije Posavca!

Nakon niza press konferencija vezanih za COVID 19, danas se ispred zgrade Međimurske županije dogodio susret i sasvim drugačija, svečarska konferencija koja slavi. Slavi medalje dvije sjajne i skromne sestre, reprezentativke Hrvatske koje su ovječane medaljama na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Uz brojne novinare, bilo je tu rukovodstvo ŽRK Zrinski, igračice, roditelji, ali i mnogobrojni građani navijači koji su došli pozdraviti dvije istinske rukometne zvijezde Međimurja. Prve rukometašice u dugoj povijesti ovog sporta  u Međimurju koje donose medalje.

Župan Posavec danas je posebno bio ponosan, a kako i ne bi kad i Stela i Paula nose identično prezime.

“Ovo je veliko zadovoljstvo, jer su naše Strahoninčanke vratile osmijehe na lica Međimuraca. Ovdje su učinile prve rukometne korake, Od srca u ime svih Međimurki i Međimuraca čestitam cijeloj reprezentaciji, pogotovo našim curama. Nagradit ćemo ih sa po 5.000 kuna, jer ne da su zaslužile, već velikim srcem i željom za uspjehom nadvladale su sve prepreke. I zato im od srca želim daljnje uspjehe i nove medalje” – naglasio je župan.

Paula je puna emocija i suza zahvalila svima koji su uz njih pogotovo obitelji. Stela pak je istakla da nisu još svjesne posljednjih dva tjedna i da uživaju u ovim trenucima. Ponosne smo jer smo  razveselili cijelu naciju.

Ispred  ŽRK Zrinski Ljubica Vrbančić naglasila je da sestre Posavec imaju sportske gene roditelja majke rukometašice i oca Dražena nogometaša. da su borkinje, uporne i sjajne prijateljice, dok je trenerica Darinka Pavleković rekla kratko i jasno – ONE SU PONOS MEĐIMURJA!

Miljenko Topličanec ispred HRS istaknuo je kako su napravile čudo. Poželio im je uspjeh na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

Sestra Leona rekla je da je proživljavala uz mali ekran svaki moment svake utakmice, svako veselje, svaku suzu, Nikad moje sestre nisu sebe hvalile, uvijek su bile kritične kako se može više i bolje.

Recimo da je majka Edita cijeli tijek prijema gledala postrance, suzdržavajući suze, ponosna na svoje kćeri koje su nakon godina odricanja, treninga, dostigle sportsku slavu.

Čestitke cijeloj obitelji Posavec, uz želju svih nas da to bude tek početak u rukometnoj karijeri ove dvije sjajne Međimurke.

(rd)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja