Međimurje Press
Gastronomija

4. Eko kotlić na Trgu međimurske prirode

Kulinarska manifestacija Eko kotlić na Trgu međimurske prirode okuplja ekološke udruge i srodne dionike koji svojim radom doprinose procesima zaštite prirode u Međimurskoj županiji

Domaćin i organizator ovog druženja na otvorenom uz predstavljanje kulinarskih umijeća različitih ekipa je Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode. Manifestacija 4. Eko kotlić na Trgu međimurske prirode održat će se u subotu 21. rujna 2024. godine u Križovcu. Sudionici će u ležernoj atmosferi uz pripremanje jela prema vlastitim receptima razmjenjivati iskustva te se zajedno s posjetiteljima zabaviti. To će ujedno biti i prilika da se udruge predstave posjetiteljima Centra za posjetitelje Med dvemi vodami koji upravo subotom u najvećem broju dolaze u Križovec. Pripremljene porcije konzumirat će sudionici manifestacije, te će se podijeliti posjetiteljima i namjernicima, bez naplate.

Okupljanje ekipa u 10 sati, a kušanje jela od 13 sati

Četvrt iEko kotlić počinje u 10 sati okupljanjem sudionika na Trgu međimurske prirode. Uz kuhanje i druženje kulinarske ekipe u sastavu od dva do pet članova razmjenjivat će iskustva i družiti se u okolišu Centra za posjetitelje Med dvemi vodami. Besplatno kušanje jela počet će u 13 sati.

Ove godine sudjelovat će 13 ekipa i to: Udruga turističkih vodiča „Međimurski vodiči‟ Čakovec, Mjesni odbor Miklavec, „Kreativna zona‟ Mursko Središće, Ekološka udruga „Platana‟ Nedelišće, Planinarski klub „Extrem‟ Čakovec, Zaštitarsko-ekološka udruga „Prode‟ Hodošan, Gljivarsko društvo „Smrčak‟ Čakovec, Kajak-kanu klub „Mura‟ Mursko Središće, Moto nautički klub „Vidovski zlatari‟ Donji Vidovec, Planinarsko društvo „Bundek‟ Mursko Središće, Zaštitarsko-ekološka udruga „Čaplja‟ Podturen i Mjesni odbor Križovec.

Manifestacija će imati natjecateljski karakter i bit će dodijeljene nagrade u dvije kategorije (Najbolji Eko kotlić i Najoriginalnije uređeno kuharsko mjesto). Posebnu pozornost članovi žirija će obratiti na korištenje prirodnih materijala prilikom kuhanja i uređenja kuharskih mjesta pa će dodatne bodove sakupiti ekipe koje neće koristiti plastične i slične materijale.

Nagrade u kategoriji Najbolji Eko kotlić:

  1. nagrada – 150 € i prigodna poklon vrećica
  2. nagrada – 100 € i prigodna poklon vrećica
  3. nagrada – 50 € i prigodna poklon vrećica

Nagrada u kategoriji Najoriginalnije uređeno kuharsko mjesto:

– besplatan posjet i razgled Centra za posjetitelje Med dvemi vodami uz stručno vodstvo za sve članove udruge

– šetnja uz stručno vodstvo na poučnoj stazi „Čovjek i rijeka“ u Križovcu

– prigodna poklon vrećica

Dodatna vrijednost manifestacije bit će izložba gljiva koju će na Trgu međimurske prirode postaviti članovi Gljivarskog društva Smrčak iz Čakovca. Za subotu 21. rujna najavljeno je ugodno i sunčano vrijeme.

Hodogram 4. Eko kotlića na Trgu međimurske prirode:

10:00 Okupljanje sudionika

10:15 Pozdravni govor

13:00 Besplatno kušanje hrane

14:30 Proglašenje i dodjela nagrada

16:00 Završetak druženja

Atmosfera s prošlogodišnjeg Eko kotlića može se pogledati u video zapisu: 3. Eko kotlić

Roberta Radović

 

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja