Međimurje Press
EU

Kontinuiranom potporom EU-a zaštititi Ukrajinu od ruske agresije

Da Ukrajina ima pravo na obranu te da Europa mora ostati snažna i zaštititi Ukrajinu od imperijalističkih ambicija Rusije, poručila je zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak u raspravi o kontinuiranoj financijskoj i vojnoj potpori država članica EU-a Ukrajini.

„Nemojmo zaboraviti na činjenicu da je okupacija započela prije gotovo desetak godina, a brutalna agresija 2022. Od tada svjedočimo kršenju ljudskih prava, gubitku ljudskih života, zatiranju ukrajinskog identiteta, progonu i ubojstvu djece. Otprilike 600 djece ubijeno je u ruskoj agresiji na Ukrajinu“, naglasila je eurozastupnica Glavak rekavši da Hrvatska stoji uz Ukrajinu pružajući joj financijsku, humanitarnu, gospodarsku i političku podršku.

„Što se tiče moje zemlje Hrvatske, osim konkretne financijske pomoći u dvije godine od oko 300 milijuna eura, Ukrajini pružamo humanitarnu, gospodarsku i političku potporu, a prošloga tjedna prigodom posjeta Ukrajini premijer Plenković najavio je i potporu donacije od 5 milijuna eura za obnovu energetske infrastrukture“, istaknula je eurozastupnica Glavak.

Zaključno podsjetivši da će Dubrovnik u listopadu biti domaćin sastanka na vrhu zemalja jugoistočne Europe s ciljem podrške Ukrajini i njezinoj teritorijalnoj cjelovitosti, eurozastupnica Glavak pozvala je EU da i dalje bude uz Ukrajinu.

Ured zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja