17.2 C
Čakovec
27. rujna 2024
Međimurje Press
Sport+

MEDITERANSKO KARATE PRVENSTVO 2024 – OLBIA, SARDINIJA KARATE CENTRU ŠENKOVEC DVIJE BRONCE !!

Na Sardiniji je od 19. do 22. rujna 2024. godine održano Mediteransko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i seniore. Na natjecanju je nastupilo više od 400 natjecatelja iz 18 nacija. Iz karate centra Šenkovec na natjecanju su nastupili: Erika Grabovac i Ena Rajković u kategoriji kadetkinja , Lara Jurčević i Bella Mikulić u kategoriji juniorki te Ozren Grgić i  Domagoj Miličević u kategoriji kadeta.

Ena Rajković ušla je u prvo kolo repasaža u kojem je od nje bila bolja grčka predstavnica. Usprkos dobrom nastupu Ene i Erike, natjecateljice ovoga puta ostaju bez odličja. U kategoriji juniorki nastupile su Bella Mikulić i Lara Jurčević. Bellina dobra izvedba kate Gojushiho sho nažalost nije bila dovoljna za prolaz u idući krug natjecanja i pobjedu protiv predstavnice Malte.

Najznačajniji uspjeh na ovom prvenstvu ostvarila je Lara Jurčević osvojivši 3. mjesto u kategoriji juniorki pojedinačno pobijedivši  predstavnicu Grčke sa značajnom bodovnom razlikom.

U muškoj kategoriji kadeta, usprkos kvalitetnoj izvedbi kate Gojushiho Dai , Ozren se nije uspio plasirati u drugi krug natjecanja izgubivši od odličnog predstavnika Francuske dok je Domagoj također uz dobru  izvedbu kate Kanku Sho ostao bez plasmana u iduće kolo izgubivši od francuskog predstavnika.

Ženska kadetsko-juniorska ekipa u sastavu Erika Grabovac, Ena Rajković i Lara Jurčević ostvarila je značajan uspjeh osvojivši 3. mjesto u kategoriji kata ekipno pobijedivši ekipu Grčke s izvedbom kate Anan Dai.

Trener Tihomir Grgić : presretni smo s osvojene dvije brončane medalje u konkurenciji natjecatelja i ekipa koje redovito osvajaju najviša europska i svjetska odličja ( Francuska, Italija, Španjolska…).Čestitke curama na odličnom turniru,ali i svim ostalim natjecateljima koji su nastupili i dostojno prezentirali hrvatski karate. Ovo je još jedan od velikih klupskih uspjeha na međunarodnoj sceni i dodatni motiv za dalji rad jer vidimo da smo kvalitetom blizu najuspješnijim reprezentacijama.

Natjecateljsku ekipu vodili su Drago i Tihomir Grgić , a klub posebno zahvaljuje svima koji su omogućili odlazak na mediteransko prvenstvo.

Dejan Mihalković

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja