Međimurje Press
Grad Čakovec

Početak radova na rekonstrukciji raskrižja ulica Ivana Mažuranića i Tome Masaryka u kružno raskrižje

ponedjeljak, 21. listopada, Međimurske vode d.o.o  započinju  s izvođenjem radova na rekonstrukciji dijela vodovodne mreže u Čakovcu, dio Ulice Ivana Mažuranića i dio Ulice Tome Masaryka.

Projektom je predviđeno izvođenje  rekonstrukcije dijela vodovodne mreže  u ukupnoj duljini  oko 285 metara. Postojeće dotrajale cijevi profila DN 150 i DN 225 mm zamijeniti će se PE-HD cijevima profila DN 160 mm i DN 225 mm. U sklopu rekonstrukcije izvršiti će se prespajanje postojećih vodovodnih priključaka na novo izvedeni cjevovod. Rekonstrukcija vodovoda je predviđena po novoj trasi, načelno položenoj u trupu prometnog traka prometnice, odnosno u pješačko biciklističkoj stazi te većim dijelom u zelenom pojasu, a sve iz razloga što postojeća vodovodna mreža mora biti u funkciji  za cijelo vrijeme radova na rekonstrukciji dijela vodovodne mreže. Završetak radova  predviđen je  do sredine prosinca 2024. godine.

Za vrijeme izvođenja radova  rekonstrukcije vodovodne mreže promet će se odvijati prema privremenoj regulaciji prometa. Sukladno svemu navedenom, ovim putem molimo vas za razumijevanje i strpljenje za vrijeme izvođenja radova, uz napomenu da će izvođač radova Međimurske vode d.o.o poduzeti sve potrebne radnje kako bi sveli navedene zastoje u prometu i privremena nefunkcioniranja vodoopskrbe ili  bilo kojeg drugog energenta  prema krajnjim korisnicima na minimum.

 Radovi na rekonstrukciji raskrižja u kružno raskrižje počinju u ponedjeljak 28. listopada

Sami radovi na rekonstrukciji raskrižja  ulica Tome Masaryka i Ivana Mažuranića  u kružno raskrižje počinju u ponedjeljak 28. listopada, o čemu će javnost biti još detaljno informirana. Izvođač radova je Tegra d.o.o., a izgradnja kružnog raskrižja  projekt je koji će omogućit  sigurnije i brže odvijanje prometa, posebno u vrijeme odlaska  i povratka sa posla. Osim rekonstrukcije raskrižja, uredit će se sva komunalna infrastruktura i javna rasvjeta.

Grad Čakovec

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja