Međimurje Press
Grad Prelog

Gradonačelnik Kolarek čestitao na vrijednim nagradama tvrtkama Komet i Tehnix

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek priredio je, u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga prijem za predstavnike tvrtki Komet d.o.o. iz Preloga i Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca. Draženu Sinku, direktoru tvrtke Komet d.o.o. te Željku i Dubravku Horvatu, suvlasnicima tvrtke Tehnix d.o.o. uručio je prigodne poklone i čestitao na vrijednim priznanjima koje su ove tvrtke primile posljednjih tjedana.

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Čakovec dodijelila je, u petak 27. rujna, plakete Zlatna kuna najuspješnijim međimurskim tvrtkama u 2023. godini. Nagrade su dodijeljene u sklopu svečane sjednice Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Čakovec. Među nagrađenima našla se i tvrtka Komet d.o.o. iz Preloga, u kategoriji velikih trgovačkih društva, kojima je to četvrta plaketa Zlatna kuna za njihovo uspješno poslovanje. Nagradu je primio direktor tvrtke Komet d.o.o. Dražen Sinko, koji je posebno istaknuo vrijednost radnika, a pogotovo činjenicu da veliki broj zaposlenih provodi cijeli svoj radni vijek u tvrtki Komet d.o.o. „Komet“ d.o.o. je osnovan 1992. i bavi se proizvodnjom transformatorskih kotlova, metalnih konstrukcija, pocinčanih gazišta, strojeva za obradu granita i mramora, cjevovoda, metalnih kalupa, izmjenjivača topline, prigušivača zvuka, iskrohvatača, rezervoara za gorivo i dr. Poduzeće se prostire na 49 000 m² prostora od čega 20 000 m² proizvodnih prostora. Vlasništvo je 100% privatno. Komet d.o.o. zapošljava oko 270 radnika. Velika pažnja posvećuje se razvoju, kupovini suvremene opreme i izgradnji proizvodnih objekata, sve u cilju povećanja kvalitete, produktivnosti i plaća radnika. „Uspjeh u poslovanju zahtijeva trajni napor, disciplinu i predanost. Upravo je to ono što krasi Vas i Vašu tvrtku. Želim Vam čestitati na četvrtoj primljenoj Zlatnoj kuni Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Čakovec. Isto tako želim Vam da Vas predanost poslu i dalje vodi ka novim poslovnim uspjesima!“, istakao je gradonačelnik Kolarek.

U Zagrebu pak je od 10. do 12. listopada održana 22. izložba inovacija ARCA i 15. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO-ARCA 2024 u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Sajam se održao u organizaciji Hrvatske zajednice inovatora dok su u suorganizaciji sudjelovali Međunarodna federacija nacionalnih asocijacija inovatora IFIA, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Sveučilište u Zagrebu te Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu. Pokrovitelji sajma bili su Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva,  Državni zavod za intelektualno vlasništvo, dok su partneri bili HAMAG BICRO i HBOR. Na sajmu se predstavilo gotovo 250 inovacija iz Hrvatske i svijeta. Predstavljene su inovacije iz Republike Hrvatske,  Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Republike Sjeverne Makedonije, SAD-a, Moldavije, Poljske, Turske, Irana i Kine. Tvrtka Tehnix d.o.o. primila je Nagradu Grand Prix za najbolju inovaciju izložbe za Specijalnu modularnu građevinu društvene namjene Dom za starije i nemoćne osobe autora Dubravka Horvata iz tvrtke Tehnix d.o.o. “Osoba koja nikad nije napravila grešku nikad nije pokušala nešto novo.” (Albert Einstein).

Čestitam Vam što i Vi u Vašem radu stalno tražite put ka novome, put ka napretku. Čestitam Vam na Nagradi Grand Prix za najbolju inovaciju za Specijalnu modularnu građevinu društvene namjene Dom za starije i nemoćne osobe, dobivene na ovogodišnjoj 22. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA“, istakao je pak čestitajući vlasnicima tvrtke Tehnix d.o.o. gradonačelnik Kolarek. Prijemu su nazočili i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Čakovec Mladen Križaić te voditelj Odsjeka za gospodarstvo Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Preloga Željko Poredoš.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja