Međimurje Press
Sport+

FANTASTIČNIH DESET MEDALJA PLIVAČA ČAKOVEČKOG PLIVAČKOG KLUBA NA PRVENSTVU HRVATSKE U PLIVANJU

Nakon duge i naporne, ali i iznimno uspješne plivačke sezone došlo je na red i najvažnije natjecanje u godini gdje su plivači Čakovečkog plivačkog kluba opet pokazali da spadaju u vrh hrvatskog plivanja. Zagrebačko plivalište na Sveticama udomile je od 18. do 21. srpnja najbolje hrvatske plivače na Prvenstvu Hrvatske za seniore i Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine. Na natjecanju je nastupilo 370 najboljih plivača u Hrvatskoj iz 37 klubova. Čakovečki plivački klub su predstavljali: Tin Furdi, Marta Horvat, Meri Furdi, Dominik Dukić i Mario Beliga s trenerom Goranom Kolarićem.

Da bi nastupili na natjecanju bilo je potrebno u tekućoj sezoni isplivati limit – normu u određenoj disciplini. U jutarnjem programu natjecanja održano je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine, dok se u poslijepodnevnom programu održalo Prvenstvo Hrvatske za seniore. Šesnaest najboljih plivača u jutarnjem programu plivalo je u popodnevnom programu gdje su se dijelile medalje za najbolje plivače u Hrvatskoj. Natjecanje je održano u velikom 50-metarskom bazenu na bazenima Svetice u Zagrebu. Odličnom nastupu svakako je doprinijelo i to što plivači mogu plivati u 50m bazenu barem jedan dio ljetne sezone u Čakovcu na našim Gradskim bazenima „Marija Ružić“ i tako ne trebaju odlaziti u okolna mjesta koja imaju takve bazene. Zbroj medalja na kraju Prvenstva je bio 10 – tri zlata, tri srebra i četiri bronce. Još jedna seniorska medalja Meri Furdi, ukupno tri medalje i čak sedam medalja Maria Belige uz isplivane rezultate koji im jamče pozive u reprezentaciju i ove godine pokazatelj su kvalitetnog i sustavnog rada s mladim plivačima koji tek ulaze u fazu ozbiljnog treninga za još bolje i kvalitetnije rezultate, koje ne sumnjamo da će postići uz izvršavanje svojih školskih obaveza koje su na prvom mjestu.

Meri i Mario su trenutno perjanice Čakovečkog plivačkog kluba, reprezentativci, osvajači državnih medalja, ali i uzorni učenici te zasigurno uzori mnogim mladim sportašicama i sportašima.

Uz Meri i Maria na prvenstvu je nastupila i ekipa koja je neizostavni dio svakog treninga i bez koje sa sigurnošću možemo reći da plivački treninzi ne bi bili tako zabavni, ali i poticajni.

Tin Furdi koji je bio prvak Hrvatske te osvajač brojnih medalja prije nego je krenuo na Kineziološki fakultet kojem se eto bliži kraj. Tin zasigurno svojim savjetima doprinosi uspješnijoj i boljoj izvedbi ostalih plivača. Tin je na prvenstvu nastupio u disciplinama 50m, 100m i 200m slobodno i pokazao da još uvijek može otplivati odlične rezultate.

Marta Horvat, maturantica Srednje škole Čakovec, uskoro studentica također osvajačica brojnih medalja još jednom je pokazala da dobro planiranje školskih aktivnosti i trening još uvijek idu zajedno. Marti ovo zasigurno nije posljednje natjecanje za svoj ČPK. Na ovom prvenstvu Marta je zauzela 9. mjesto u disciplini 200m mješovito i 12. mjesto u disciplini 50m leđno i ušla u popodnevna seniorska finala.

Dominik Dukić koji je polaznik Gimnazije Josipa Slavenskog jedan je od onih čije će vrijeme tek doći. Dominik je nastupio u disciplinama 50m, 100m, 200m slobodno i 50m leptir.  Dominik je bio i dio štafete 4 x 100m mješovito mix koja je zauzela 14. mjesto – Horvat Marta, Mario Beliga, Dominik Dukić i Meri Furdi.

Medalje su osvojili:

Mario Beliga:

o   zlatna medalja u disciplini 400m mješovito – mlađi juniori

o   zlatna medalja u disciplini 1500m slobodno – mlađi juniori

o   zlatna medalja u disciplini 200m leptir – mlađi juniori

o   srebrena medalja u disciplini 800m slobodno – mlađi juniori

o   srebrena medalja u disciplini 400m slobodno – mlađi juniori

o   srebrena medalja u disciplini 1500m slobodno – juniori

o   brončana medalja u disciplini 400m mješovito – juniori

Meri Furdi

o   brončana medalja u disciplini 50m slobodno – seniorke

o   brončana medalja u disciplini 50m slobodno – juniorke

o   brončana medalja u disciplini 50m slobodno – mlađe juniorke

o   4. mjesto u disciplini 100m slobodno – seniori

o   6. mjesto u disciplini 200m slobodno – seniori

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja