Međimurje Press
Vijesti

Općina Strahoninec – izgradnja pješačke staze!

Obnovljen i dograđen vrtić u Strahonincu u ulici Ivana Hižmana polazi 123 mališana. Prilikom dolaska djece u vrtić stvara se velika prometna gužva. Prilikom donošenja prometnog elaborata općine točno su se detektirali ovakvi problemi, stoga Općina kontinuirano ulaže u njihovo otklanjanje.

Da se poveća sigurnost djece i roditelja te svih mještana u toj ulici započela je izgradnja pješačkih staza. Ugovor, prema natječaju, s najpovoljnijim izvođačem Gradax d.o.o načelnik Franjo Lehkec potpisao je 17. veljače 2021. godine. Nakon zakonski provedene procedure, radovi na izgradnji započeli su na Međunarodni dan žena ove godine. Vrijednost radova iznosi 493.573,75 kn te ih u potpunosti financira Općina Strahoninec iz vlastitog proračuna. Projektom je predviđena pješačka staza s obje strane ulice. Staza s betonskim rubnjacima i asfaltnim zastorom ukupne je površine 940 m2. Širina staze s obje strane ulice iznosi 1,6 m, a rok za njezin završetak je 30. travnja 2021. godine.

„S ovim ćemo nogostupom pješacima koji su se do sada kretali kolnikom kojim su prometovala osobna vozila omogućiti značajno sigurnije kretanje. Sad kad bude počelo lijepo vrijeme djeca iz vrtića moći će bez bojazni u šetnju izvan vrtića. Za potpuno rješenje ovog prometnog problema izgradit će se i pješačka staza u prilaznoj ulici Josipa Horvata Zdelara do spoja s ulicom Matije Gubca. Radovi u toj ulici kreću odmah po završetku ulice Ivana Hižmana,” rekao je načelnik Franjo Lehkec prilikom obilaska građevinskih radova zajedno sa svojim zamjenikom Josipom Šipekom.

Josip Šipek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja