Međimurje Press
Policija

Kod 35-godišnjakinje pronađena droga

Dani vikenda, 24., 25. i 26. siječnja 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe, od kojih jedna na osobito opasan i drzak način te pet krađa od čega tri u kojima je procijenjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo tešku krađu na osobito opasan i drzak način te krađu:

  1. U petak, 24. siječnja 2020. godine oko 13,45 sati u Palovcu, Glavnoj ulici nepoznata muška osoba biciklom je prišla maloljetnici i ukrala joj mobitel koji je držala u ruci, nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.

U događaju maloljetnica je lakše ozlijeđena.

Brzom reakcijskom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec utvrđeno je da je kazneno djelo počinio maloljetnik s područja Međimurske županije, od kojeg je oduzet otuđen mobitel te vraćen vlasnici.

Prema maloljetniku podnijeti će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

2) U subotu, 25. siječnja 2020. godine, u popodnevnim satima u Čakovcu, Ulici Franje Punčeca, nepoznati počinitelj je iz stubišta stambene zgrade ukrao zaključan bicikl, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNA NESREĆA

Vozačica prouzročila prometnu nesreću

U petak, 24. siječnja 2020. godine oko 17,15 sati, na državnoj cesti između Slemenica i Mačkovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 35-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 1,29 grama po kilogramu, obavljala pretjecanje nepoznatih automobila, a da prometna traka kojom je pretjecala nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti. Zbog toga je automobilom udarila u osobni automobili s pridodanom lakom prikolicom, slovenskih nacionalnih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 67-godišnji državljanin Republike Slovenije.

Nakon udara oba automobila odbačena su na biciklističku traku.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su vozačica i 43-godišnji putnik iz osobnog automobila slovenskih nacionalnih oznaka, gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je putnik lakše ozlijeđen, dok kod vozačice nisu utvrđene tjelesne ozljede.

Zbog obavlja očevida prometne nesreće između 17,30 i 19,40 sati dio državne ceste između Slemenica i Mačkovca bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim pravcima.

Protiv 35-godišnje vozačice podnijete su Obavijesti o počinjenim prekršajima.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Pušćine – kod 35-godišnjakinje pronađena droga

U subotu, 25. siječnja 2020. godine u 21,50 sati u Puščinama, Čakovečkoj ulici, prilikom kontrole prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka u kojem se na mjestu suvozača nalazila 35-godišnjakinja, s područja grada Varaždina.

Na poziv policijskih službenika 35-godišnjkinja dragovoljno je predala dva PVC smotuljka ispunjena sadržajem amfetamina u prahu tzv. “speeda”, mase 7,60 grama te PVC vrečicu u kojoj se nalazilo pet tableta “ecstasya”.

Protiv 35-godišnjakinje podnijet će se optužni prijedlog.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Evidentirane četiri prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenim osobama u kojoj je lake tjelesne ozlijede zadobio putnik u osobnom automobilu i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepoštivanje prednosti prolaska – jedna prometna nesreća,

  • nepropisno pretjecanje i obilaženje – jedna prometna nesreća,

  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,

  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dvojice vozača. Najveća koncentracija u količini od 1,35 grama po kilogramu utvrđena je kod 23-godišnjeg vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, koji je sudjelovalo u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom a koja se dogodila u nedjelju, 26. siječnja 2020. godine oko 6,30 sati, u Slakovcu.

DOPUNA INFORMACIJE

Povedena operativna akcija „Alkohol i brzina“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u subotu, 25.  siječnja od 18 do 24 sata proveli su aktivnosti operativne akcije „Alkohol i brzina“.

Tijekom akcije utvrđena su ukupno 23 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– dva prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol:

  • od 0,50 do 1,00 gram po kilogramu – jedan prekršaj,

  • više od 1,50 grama po kilogramu kod vozača bicikla – jedan prekršaj.

– tri prekršaja nepropisne brzine kretanja:

  • dva prekršaja prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju od 10 do 20 kilometara na sat veća od dopuštene,

  • jedan prekršaj prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju do 10 kilometara na sat veća od dopuštene,

– četiri prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,

– tri prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,

– 11 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,88 grama po kilogramu utvrđena je kod 61-godišnjeg vozača bicikla, u Štefancu, Ulici Zrinskih, u 22,55 sati.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila u naselju od 69 kilometara na sat, na djelu ceste gdje je dozvoljeno 50 kilometara na sat, utvrđena je u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića, u 19,20 sati, kod 61-godišnjeg vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja