Međimurje Press
Policija

Na graničnom prijelazu Goričan pronađena marihuana i hašiš!

Jučer, 2. lipnja 2022. godine u večernjim satima na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan provedene su aktivnosti usmjerene na suzbijanje krijumčarenja drogom preko državne granice. Tijekom spomenutih aktivnosti korišten je i službeni pas za detekciju droga Policijske uprave međimurske.

Tijekom spomenutih aktivnosti, konkretno granične kontrole (pregleda vozila i prtljage) osobnog automobila, slovačkih nacionalnih oznaka, 38-godišnji hrvatski državljanin dragovoljno je predao paketić ispunjen marihuanom, ukupne težine 5,81 grama.

U drugom slučaju, kao vozač osobnog automobila, francuskih nacionalnih oznaka, graničnoj kontroli pristupio je 30-godišnji rumunjski državljanin. U cilju suzbijanja krijumčarenja droga, uz korištenje službenog psa za detekciju droga, pristupilo se pregledu osobe, prtljage i vozila. Tom prilikom službeni pas pozitivno je reagirao, odnosno u automobilu pronašao dva PVC smotuljka ispunjena hašišem ukupne težine 0,17 grama.

Policijski službenici oduzeli su drogu, dok su 38-godišnji hrvatski državljanin i 30-godišnji rumunjski državljanin prekršajno sankcionirani zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

INFORMACIJA

  • Poziv na testiranje za prijem u državnu službu na određeno vrijeme

Komisija za provedbu oglasa za prijam u državnu službu na određeno vrijeme u Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijsku upravu međimursku, objavljenog dana 10.5.2022 godine na web stranicama Ministarstva pravosuđa i uprave i Policijske uprave međimurske, te na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, objavila je POZIV NA TESTIRANJE.

Više informacija na stranicama Policijske uprave međimurske.

  • Najava operativne akcije „Četiri ubojice u prometu“

U noći sa subote na nedjelju (4./5. lipnja 2022.) od 21 do 3 sata policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske provest će akciju „Četiri ubojice u prometu“.

Aktivnosti iz najavljene akcije prvenstveno će biti usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom te nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje. Ujedno, tijekom akcije suzbijat će se svako grubo kršenje prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

  • Kontakt policajci PP Prelog održali edukativno predavanje za učenike Osnovne škole Domašinec

U sklopu obilježavanja Dana škole proteklog petka, 27. svibnja 2022. godine od 8,30 do 12 sati u organizaciji Osnovne škole Domašinec, kontakt policajci Policijske postaje Prelog za 80-tak učenika viših razreda održali su edukativno predavanje na temu „Pješaci i biciklisti u prometu“. Predavanje je održano na terenima ŠRD-a „Ribica“ u Turčišću.

Više informacija na stranicama Policijske uprave međimurske.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja