13.9 C
Čakovec
28. rujna 2024
Međimurje Press
Sport+

Još jedno izdanje tradicionalnog turnira odbojke na pijesku Čakovec Open!

BULOVIĆ-HRANILOVIĆ NAJBOLJE KOD ŽENA, JURAS-MIŠLOV KOD MUŠKARACA

Prvi pravi ljetni vikend došao je kao naručeni za još jedno izdanje tradicionalnog turnira odbojke na pijesku Čakovec Open. Početak lipnja u pjeskaškom kalendaru rezerviran je za turnir čiju organizaciju, uz podršku Grada Čakovca, potpisuje Klub odbojke na pijesku Čakovec.

Dvoboji muških i ženskih parova održani su na terenima kod Gradskih bazena Marija Ružić Čakovec. Predsjednik KOP Čakovec Ivan Vabec izjavio je kako je to više od klasičnog turnira, nego je i dan druženja brojnih generacija zaljubljenika u odbojkaški sport. “To je za nas više od odbojke. Jedna lijepa sportska priča, koja se usprkos brojnim poteškoćama uspjela održati sve ove godine” izjavio je i dodao kako su se kvalitetni parovi pobrinuli da gledatelji sladokusci dođu na svoje.

U ženskoj konkurenciji suverene su bile Iva Bulović i Iva Hranilović, koje su bez izgubljenog seta osvojile prvo mjesto. Druge su bile Jana Čorko i Saša Novak s jednom izgubljenom utakmicom, dok je par  Tija Budiša i Azra Jelenić bio treći.

Kod muškarac borba za medalje je bilo puno neizvjesnija. Već u duelu za treće mjesto je bilo izrazito napeto. Par Novak / Vincek poveo je s 1:0 protiv para Palinkaš / Grošević, ali je rezultat vrlo brzo poravnat na 1:1. U trećem, ujedno odlučujućem setu, s tijesnih 15:13 slave Palinkaš/Grošević za potpuni preokret. “Bila je to dopadljiva igra, dostojna borbi za brončanu medalju” komentirao je taj susret Ivan Vabec.

Ništa manje dramatično nije bilo ni u finalu.  Zagrebačko-osječki par Pribanić / Bogdanović nakon vodstva od 1:0, malo posustaje što koristi tandem kojeg čine domaći  Juras sa Zadraninom Mišlovim. Lako poravnavaju i na koncu u potpunosti preokreću susret za slavlje i osvajanje velikog pehara pobjednika. Iz KOP Čakovec na kraju ističu kako su se u prekrasnu odbojkašku priču uključili i  suci, odradivši svoj posao na zadovoljstvo svih sudionika. “Nije im bilo teško jer je sve proteklo u fer i prijateljskoj atmosferi” zaključio je predsjednik KOP Čakovec.

Tomica Jakopec

 

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja