Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za dane proteklog vikenda od 7. do 9. lipnja 2024. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirane su tri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicima te jedna nesreća s nastalom materijalnom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicima te jedna nesreća s nastalom materijalnom. U dvije prometne nesreće s ozlijeđenim sudionicima, teške ozljede opasne po život zadobio je 30-godišnji motociklist, dok će se ozljede 53-godišnjeg bicikliste okvalificirati nakon zaprimanja medicinske dokumentacije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
– ostali uzroci, jedna prometna nesreća,

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda nije utvrđena.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Evidentirana je jedna teška krađa i dvije krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa i dvije krađe. Izdvajamo provalu u obiteljsku kuću u Vratišincu.

U noći s četvrtka na petak (6./7. lipnja) u Vratišincu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Ulici Novi Brodec, odakle je ukrao novac. Materijalnu štetu 66-godišnja vlasnica procijenila je na nekoliko tisuća eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dragovoljne predaje pištolja, automatske puške i streljiva u Savskoj Vesi i Čakovcu

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Oduzeto oružje Kuršanec.JPG

Podsjećamo sve naše građane na nacionalnu preventivnu kampanju “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju oružja, streljiva, eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija

U petak, 7. lipnja u Savskoj Vesi i Čakovcu, dvije osobe koje su željele ostati anonimne, predale su policijskim službenicima Policijske postaje Čakovec dva pištolja kalibara 9 i 7,65, automatsku pušku kalibra 9 mm te stotinjak komada pripadajućeg streljiva.

Predano vatreno oružje i streljivo pohranjeno je u skladištu oružja Policijske uprave međimurske.

Podsjećamo sve naše građane na nacionalnu preventivnu kampanju “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju oružja, streljiva, eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija.

Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva.

Napominjemo, kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja