20.3 C
Čakovec
27. rujna 2024
Međimurje Press
Turizam

U Toplicama Sveti Martin održana znanstvena konferencija o održivom transportu

Međimurje je, zahvaljujući visokim razvojnim standardima i ostvarenjima, učestalo domaćin znanstvenih i stručnih skupova o temama budućnosti, a u četvrtak je otvorena i znanstvena konferencija o održivom transportu – SuTra 2024 – u Termama sv. Martin. Drugo izdanje ovog znanstveno-stručnog skupa organizirao je Odjel logistike i održive mobilnosti Sveučilišta Sjever i Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Brojnim sudionicima konferencije dobrodošlicu u Međimurje poželio je zamjenik župana Josip Grivec, istaknuvši kako svaki stručni skup promovira naš kraj kao učionicu novih rješenja, osobito onih vezanih uz održivi razvoj, u kojem je Međimurska županija predvodnica u Hrvatskoj: „Zahvaljujem vam što ste upravo Međimurje izabrali za ovu konferenciju jer će na njoj biti riječi o suvremenim postignućima i rješenjima u održivom transportu, a za rješenja budućnosti smo svi mi u Međimurskoj županiji, kao naprednoj regiji, iznimno zainteresirani“, rekao je zamjenik župana Grivec.

Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurja također  se obratio uzvanicima i znanstvenicima upoznavši ih ukratko s našim krajem koji je prvi u Hrvatskoj ponio oznaku Green Destination za održivi turizam: „Ponosni smo na postignuća u održivom turizmu i svim drugim područjima koja nas izdvajaju kao predvodnike u Hrvatskoj, te vam želim ugodan boravak u Međimurju i dosezanje zacrtanih ciljeva konferencije“, rekao je Grula.

Vodeći stručnjaci iz cijeloga svijeta raspravljali su o ključnim pitanjima vezanima uz održivost u transportnom sektoru, uz priliku za razmjenu iskustava te upoznavanje s recentnim znanstvenim radovima iz ovoga područja.

Na skupu je istaknuto da globalizacija donosi nove izazove u prijevozu robe i putnika te je nužno osigurati održivost modernih transportnih sustava.  Skup SuTra upravo je ponudio najnovija znanstvena i inženjerska rješenja kojima se grad most prema budućnosti.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja