10.6 C
Čakovec
1. listopada 2024
Međimurje Press
Sport+

Održano sportsko natjecanje “Plivaj i uživaj” u organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec

Na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu, u organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje  Čakovec u utorak je održano sportsko natjecanje „Plivaj i uživaj“ na kojem su sudjelovali učenici s teškoćama. Projekt se provodi od 2011. godine uz kraći prekid za vrijeme korone. Projektne aktivnosti u obliku jednostavnih igara u vodi provedene su uz sufinanciranje Grada Čakovca.

Ove godine je sudjelovalo  28 natjecatelja, odnosno 7  ekipa s po 4 natjecatelja iz centara za odgoj i obrazovanje iz Čakovca, Varaždina, Lendave, Virovitice, Zagreba, Koprivnice i Križevaca.

Medalje za sudjelovanje dodijeljene su u Centru PrInOS u Čakovcu, a primili  su ih učenici iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ iz Varaždina, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i OŠ „Nad lipom“ Zagreb.

Nakon zbrojenih bodova svih igara u vodi, treće mjesto pripalo je „Dvojezičnoj šoli II“ iz slovenske Lendave. Srebrnim medaljama okitili su se učenici domaćina, Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, dok su prvo mjesto osvojili učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ iz Koprivnice.

Medalje i zahvalnice svim sudionicima podijelile su  gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Dragica Benčik, uz pomoć školske psihologinje Tatjane Žižek.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini poželjela je dobrodošlicu gostima iz drugih gradova, te čestitala svima na sudjelovanju i postignutom uspjehu. „Vjerujem kako će vas Centar za odgoj i obrazovanje kao vaš domaćin iduće godine ugostiti u novoj školi koja se gradi i koja neće biti samo mjesto učenja, već će i poticati rani razvoj, inkluzivno obrazovanje i, naravno, ovakva druženjaDogađaji  poput ovog, ne samo da promiču sport i zdravlje, već i zajedništvo među djecom iz različitih ustanova iz Hrvatske i Slovenije. Treba naravno pohvaliti i trud organizatora, Centra za odgoj i obrazovanje kao i  svih natjecatelja i volontera. Ovakva tradicionalna druženja potiču djecu da se aktivno uključe u sport i društvo, čime se stvaraju  pozitivne promjene u njihovim životima.“ istaknula je gradonačelnica Cividini.

Natjecanje je prošlo u zabavnoj i pozitivnoj atmosferi, s naglaskom na važnosti sudjelovanja, a ne samo postizanju najboljih sportskih rezultata. Za sudjelovanje učitelji i mentori dobili su također prigodne poklone, a za sve sudionike organiziran je i zajednički ručak u Centru PrInOS. Tamo su imali priliku i vidjeti pokaznu vježbu ekipe Crvenog križa Čakovec i uz njih naučiti kako pružiti nekome prvu pomoć.

(gč)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja