Međimurje Press
Humanitarno

DOBRO ZA DRUGOGA JE DOBRO I ZA NAS

Zaklada „Hrvatska za djecu“ u Društvu hrvatskih književnika održala je panel raspravu pod naslovom Filantropija za budućnost: ulaganje u zajednicu kroz djecu i mlade. Ovaj događaj, organiziran u sklopu obilježavanja Europskog dana filantropije i Tjedna filantropije u Hrvatskoj, okupio je ljude posvećene humanitarnom radu, koji su podijelili svoja iskustva u pomaganju drugima.

 Zaklada „Hrvatska za djecu“, koja već 16 godina neumorno radi na skrbi o djeci i mladima, ovim je događajem ponovno istaknula važnost pomaganja potrebitima. Sudionici su se složili kako filantropija nije samo donacija novca, već napor svakog pojedinca da doprinese zajednici, bilo kroz rad, znanje, volonterski angažman ili jednostavno pružanje ruke onima u potrebi. Gosti ovog panela primjeri su kako se predanost i nesebična briga mogu pretočiti u konkretne akcije koje mijenjaju živote.

Angela Bradarić, članica istraživačkog tima Hrvatskog veterinarskog instituta, koja je svojim radom na projektu „Očuvanje plemenite periske u Jadranskom moru“ pokazala koliko je briga za okoliš važna. Kao roniteljica i volonterka Zaklade, njezina ljubav prema moru, životinjama, ali i ljudima pravi je simbol posvećenosti pomaganju drugima. 

Marina Mustapić, direktorica integrativne radionice Prijateljica plus, svojim je donacijama i nesebičnim radom pokazala koliko je važno raditi s najranjivijim skupinama društva, pružajući im nadu i podršku.

Vesna Boinović Grubić, poslovna žena i dugogodišnja članica Uprave Končara, kroz svoje poduzetništvo, volonterski rad i humanitarnu angažiranost, inspirirala je brojne ljude i naglasila kako filantropija može ići ruku pod ruku s uspješnom poslovnom karijerom. 

Dubravko Šimenc, bivši vaterpolo reprezentativac i predsjednik Zaklade hrvatskih sportaša, svjedočio je kako sport ne odgaja samo tijelo već i duh te kako sportaši mogu biti moćni ambasadori filantropije. 

Kristian Krmpotić, poduzetnik i povratnik iz SAD-a, svojim je volonterskim angažmanom i donacijama pokazao kako iskustva stečena izvan domovine mogu biti iskorištena za bolju budućnost ovdje u Hrvatskoj. 

Panelisti su zaključili kako filantropija nije samo materijalna pomoć već nesebični čin koji donosi emocionalno i moralno bogatstvo onima koji daju i onima koji primaju. „Svaki član društva može biti filantrop i nekom svojom aktivnošću doprinijeti zajednici,“ glasila je zajednička poruka.

 Zaklada „Hrvatska za djecu“ svojim radom već godinama potvrđuje kako ulaganje u djecu i mlade nije samo odgovornost, već ključan korak prema boljoj budućnosti za sve nas. Ulaganjem u one koji će oblikovati sutrašnji svijet, zapravo ulažemo u zajedničko dobro, jer dobro za drugoga je dobro i za nas.

Anela Novina

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja