Međimurje Press
Nekategorizirano

Stotinu Hrvata predstavlja Lijepu Našu na najvećem međunarodnom sportskom događanju u svijetu

Stotinu Hrvata predstavlja Lijepu Našu na najvećem međunarodnom sportskom događanju u svijetu

ISF Gimnazijada U18 održava se u Bahreinu od 23. do 31. listopada 2024., a više od stotinu članova hrvatske delegacije nastupa u 15 školskih sportova u konkurenciji od 70 zemalja svijeta. Ovo je događanje, s preko 5 300 sudionika koji su se predstavili na svečanom otvaranju na nacionalnom stadionu Bahrein, najveće multisportsko događanje u svijetu.

Pogledajte kako su se na svečanom mimohodu predstavili hrvatski srednjoškolci i njihovi voditelji: video – opening ceremony

Hrvatska delegacija natječe se u čak 15 sportova; atletici, badmintonu, plivanju, gimnastici, ritmičkoj gimnastici, šahu, judu, hrvanju, teakwondou, odbojci na pijesku, tenisu, sportskom plesu, mačevanju, orijentacijskom trčanju te košarci 3×3. Više o sportašima koji sudjeluju u ovom natjecanju pročitajte OVDJE.

Hrvatski školski sportski savez rado sudjeluje u aktivnostima Svjetske školske sportske federacije uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta, a o dosadašnjem tijeku natjecanja više nam je rekao glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić: „Izuzetno nam je drago što više od stotinu ljudi predstavlja Hrvatsku na ovako velikom događanju – sportaši i voditelji s ponosom sudjeluju u 15 natjecanja koristeći svoj sportski talent, ali iznimno fair play ponašanje za najbolje moguće iskustvo u Bahreinu. Rezultati će doći, no ono što nam je i važnije jest da se dijeli ljubav prema sportu, stvaraju prijateljstva i uči o kulturama drugih zemalja svijeta.“

Gimnazijada je multisportsko natjecanje, ali i kulturno i edukativno događanje na kojem učenici sudjeluju u edukativnim radionicama te svoju zemlju predstavljaju na Susretu nacija – za svoj su nastup hrvatski učenici ove godine odlučili pripremiti kratku koreografiju na, već sada svjetski poznati, hit Rim Tim Tagi Dim – video pogledajte ovdje:

https://we.tl/t-xdGbLAoki2

Natjecanja u svim sportovima i disciplinama traju do srijede, a očekuje se nekoliko medalja koje će naslijediti velike uspjehe iz 2023. godine – 7 svjetskih medalja s ISF Gimnazijade za osnovnoškolce održane u Rio de Janeiru te svjetsku broncu sa Svjetskog školskog nogometnog prvenstva održanog u Rabatu u Maroku.

Marija Bobinski, mag. comm.

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja