Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Nagrada filmu OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica u Dubrovniku

Stara povijesna jezgra grada Dubrovnika i ove je godine od 17.10. do 20.10. bila domaćin 13. izdanja Dubrovnik film festivala za djecu i mlade zemalja Mediterana.

Na festival je pristiglo 470 prijava iz različitih zemalja, a selekcijski žiri odabrao je 52 filma među kojima je bio i dokumentarni film „Nježno, diskretno!“. Film prikazuje djevojčice koje prateći društvene mreže susreću se s jednim pomalo zabrinjavajućim trendom koji je dobio naziv Sephora Kids.

Djevojčice kupuju sve više kozmetičkih proizvoda za njegu lica koji nisu namijenjeni za njih i njihovumladu kožu lica. Aktualna i zanimljiva tema svidjela se i žiriju (Aurora Gosse,
norveška redateljica, Dino Krpan, i Nikša Butijer, kazališni i filmski glumac) koji je filmu dodijelio nagradu za najbolji dokumentarni film (0-15 godina).

Ekipu koja je snimala film (Marta Ciglar, Ania Čekunec, Laura Palfi, Iva Puklek i Neli Tkalčec) na festivalu je predstavljala učenica Nika Drk iz 6.b razreda. Osim gledanja filmova Nika je upoznala kulturno-povijesne znamenitosti grada Dubrovnika, naravno i nove prijatelje. Biti dio takvog festivala velik je poticaj za daljnji rad učenicima i njihovim učiteljicama Nikolini Hampamer i Petri Špoljar.

Patricija Husajina

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja