Međimurje Press
Najave

COOLIJADA 2024.

S početkom u 13 sati, u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole (Športska ulica 1) u četvrtak 16. svibnja održat će se konferencija za medije na kojoj će ravnatelj škole Damir Srnec, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i policijski službenik za poslove temeljne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske Mladen Zadravec, predstavili aktivnosti povodom ovogodišnje „Coolijade“.

„Coolijada“ je preventivni projekt Policijske uprave međimurske usmjeren učenicima završnih razreda svih srednjih škola na području Međimurske županije. Preventivnim aktivnostima svake se godine obuhvati s oko 1 200 maturanata, a tradicionalno se provodi od 2004. godine. Aktivnosti projekta provode se u suradnji s gradovima Čakovec, Prelog i Mursko Središće, srednjim školama na području Međimurja te Međimurskom županijom. Specifični cilj projekta je usmjeravanje i poticanje maturanata na pozitivno ponašanje, a time i sprječavanje međuvršnjačkog nasilja te drugih neprihvatljivih ponašanja.

Između ostalog preventivne aktivnosti obuhvaćaju i izbor najmaturantice, najmaturanta i najrazreda, a presudan kriterij za odabir predloženih najmaturanata i najrazreda je upravo njihovo pozitivno ponašanje tijekom zadnjih dana škole.

Ove godine završne svečanosti povodom proslave Dana maturanata održat će se u razdoblju od 20. do 24. svibnja (od ponedjeljka do petka). Ujedno, u petak, 24. svibnja s početkom u 15 sati održat će se završni mimohod maturanata.

(rg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja