Međimurje Press
Najave

HOĆE LI MEĐIMURCI OPET NAPRAVITI NAJDUŽU ŠPAGU?

Nešto ranije nego prijašnjih godina čakovečko središte opet će postati velika gimnastička dvorana na otvorenom. U subotu 23. ožujka Grad Zrinskih ponovno će biti dio jedinstvenog projekta „Najduža špaga“. Kao najava Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku u sedam hrvatskih gradova, između kojih i u Čakovcu, točno u podne, gimnastičari, sportaši i rekreativci te brojni građani poredat će se jedan za drugim u položaj gimnastičke špage.

Iza projekta „Najduže špage” stoji Hrvatska turistička zajednica, a osim u Čakovcu, špaga će biti napravljena i u Osijeku, Zagrebu, Zadru, Splitu, Rijeci i Dubrovniku. Želja je izvesti što veći broj djece, gimnastičara, rekreativaca na otvoreno i poredati ih jedan za drugim u položaj gimnastičke špage, a oni koji ne mogu napraviti špagu mogu stati u raskoračni stav.

Bit će to ukupno peta špaga na nacionalnoj razini, a prošle godine upravo je Čakovec  bio rekorder sa 743 metara od ukupnih 2.248 metara koliko je tada napravljeno u Hrvatskoj. Glavni organizator čakovečke špage bit će Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan, uz podršku gradske i županijske sportske zajednice te Turističke zajednice Grada Čakovca. Dopredsjednik čakovečkog gimnastičkog kluba Mario Vukoja je rekao kako će se špaga protezati od Trga Republike, točnije Doma Sindikata, preko Ulice Kralja Tomislava  do Franjevačkog trga i opet natrag do Trga Republike. „Ove godine nam se pomaknuo termin održavanja Svjetskog kupa u Osijeku pa ćemo umjesto svibnja špaga imati u ožujku, a pomoći će nam naših prijatelji iz drugih čakovečkih i međimurskih klubova. Bit će ovo promocija ne samo gimnastike već cjelokupnog međimurskog sporta.

Sat vremena ranije bit će održan i proljetni kros pa očekujemo da nam se pridruže i ti školarci kao i građani sa špice te poznate osobe iz međimurskog javnog života. Želimo opet imati najdužu špagu, pokazati da smo pravi grad i županija sporta” izjavio je Vukoja dodavši kako će promotori špage biti najbolji međimurski sportaš Filip Ude i poseban gost. „Opet će nam doći jedan nacionalno jako dobro poznati olimpijac. Prošle godine to je bio Ivica Kostelić, a sada će nam doći osoba koja je obilježila veliki period jednog od naših najtrofejnijih ekipnih sportova“ najavio. Tko će biti gost iznenađenja saznat ćemo uskoro, poručuju iz Macana.

GK MARIJAN ZADRAVEC MACAN, dopredsjednik

Mario Vukoja

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja