Međimurje Press
Najave

Kajak-kanu klub Mura poziva na otočnu odiseju!

Kajak- kanu klub Mura u suradnji s Planinarskim društvom Bundek, pod pokroviteljstvom Grada Mursko Središće poziva sve zainteresirane na edukativno putopisno predavanje o kajakaškoj ekspediciji veslanja Jadranskim morem do svih svjetionika izgrađenih u 19. stoljeću. Predavanje će održati Marko Kovač Putnik Lik pod nazivom Otočna odiseja – svjetionici u Hrvatskoj u srijedu 20. ožujka u 19 sati u Centru za kulturu „Rudar“, Mursko Središće.

Marko Kovač – Putnik Lik rođen je 1986. u Zagrebu te odrastao u novozagrebačkom kvartu Dugave gdje je naučio bonton i stekao višu stručnu spremu. Istraživač je i avanturist, s obzirom na svoju struku (istraživač) i svoje zanimanje (vodič i edukator u pustolovnom turizmu). Završio je Diplomski studij Geografije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Specijalizacija mu je reljef, hidrografija, mikroklima, kartografija i zaštita prirode.

Radio je za nekoliko turističkih agencija te surađivao na nekoliko stručnih projekata od kojih se izdvaja suradnju s Davorom Rostuharom na projektima Hrvatska iz zraka i Polarni san. U svoje slobodno vrijeme radi pustolovne projekte od kojih se izdvajaju Put ka sreći (30-dnevno planinarenje od Zagreba do Splita), Otočna Odiseja 2012 (47-dnevno veslanje kajakom po moru do svih naseljenih otoka u Hrvatskoj) i Otočna Odiseja – Svjetionici u Hrvatskoj (100-dana veslanja kajakom po moru do svih svjetionika u Hrvatskoj). Aktivni je planinar te je obišao 162 vrha Hrvatske planinarske obilaznice, odnosno ima najviše priznanje HPS-a za spomenutu planinarsku obilaznicu. Prijatelji kažu da je prošao svaku planinu i svaki otok u Hrvatskoj, odnosno da nema kutka u Hrvatskoj gdje nije bio.

Može se pohvaliti da je obišao i Međimurski planinarski put u 1 danu, a osim najzvučnijih projekata ima puno iskustva u kratkim pustolovinama koje su doprinijele njegovom izuzetno velikom iskustvu za boravak u prirodi.

Luka Bahun

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja